Ni som följer mig på Instagram (och här på bloggen) vet att vi är ett helt gäng som håller på att skriva en brödmanifest! Jus är det fler än 80 som anmälde sig för att blir delaktig i projektet vilket jag tycker är fantastiskt roligt! Brödmanifestet är ett ideellt projekt och vi kommer att behöva allas krafter, engagemang och kompetens för att komma fram till ett bra, inspirerande och tydligt text. Så jag säger: VARMT VÄLKOMMEN om du vill vara delaktig.

Jag har mailat alla som hade anmält sig och fick en massa med bra idéer och input. Samtidigt är det lite svårt för mig att hantera alla dessa mail och jag tror att vi ska ändra taktiker och hur vi kommunicerar med varandra.

Vi flyttar diskussionerna här istället så alla kan kommentera, ställa frågor eller komma med en klok idée 🙂 Vi har ingenting att dölja med andra ord!

Här är mailet jag har tidigare skickat:

Hej och stort tack för att du vill vara med att skriva brödmanifesten! 

Detta mail skickas nu till er som har skrivit ert mailadress på tisdagens instagramsinlägget (och några till som har inga val än att vara med!). Vill du inte vara på listan är det bara att höra av dig 🙂 
Brödmanifest är en offentligt text som ska samla alla som bakar och som har samma värderingar kring bakning i sverige. Målet med manifest är att  skicka ett tydligt budskap om hur VI ser att brödbranschen ska utveckla utifrån god hantverk, kvalitets råvaror som är gärna svenskt, etik, yrkestolhet etc…. Brödmanifesten ska innehålla en vision som hjälper, oss alla som har en relation till bröd, att veta vart vi ska. 
Det finns så mycket olika kompetenser samlat på en och samma plats här och för en o samma ändamål att det hela kommer att bli ruskigt bra! 
Vi måste dela oss helt enkelt för att kunna bli mera effektiva! 
För att ta projektet i mål behövs: 
-Det färdiga texten på manifesten så klart och för att den ska kunna vara tillgängligt för alla borde den vara ute på en hemsida. Texten ska kunna delas på det enklaste sätt… FB(sidan https://www.facebook.com/pages/Brödmanifest/1417591561871684 är startat), Twitter, Instagram.. Kanske inte det hela tillsammans men kanske punkt per punkt… Vad säger ni? 
-Då behövs en hemsida (domänen brodmanifest är köpt och hostas av One.com) men den måste formas.. Någon formgivare här ute? Webdesigner som kan ställa up och bygga sidan?  
-På hemsidan behövs ett ”jag skriver under” knapp… Lite som en petition… Kanske olika kategorier som till ex: Bagare, hemmabagare, Lärare, elev… etc
-En loggan som representera vår manifest.
Desto flera som ”skriver under” desto mera relevant blir manifestet. 
Ska vi börja med detta!? Vem gör vad?
Har jag missat ngt? 
Så här långt har jag kommit  🙂 Som ni ser är jag inte stenbeck och verkligen behöver ert hjälp för att skriva texten klart! Så nu kör vi! Tänk på allt fantastiskt vi kan göra tillsammans! 
Med vänlig hälsning, 
Sebastien Boudet 
Den fantastiska Robin Enström är på och har redan börjat skissa en logga (den på blogginlägget). Vad tycker ni om det? Är vi på rätt spår?
Tobias har putsat min ursprungliga text och jag lägger den i kommentarsfältet så ni kan säga vad ni tycker och eventuellt komplettera.