Super Linnea, redo att sätta igång! 
Jag har varit i Göteborg i veckan och fixade en 2-dagars surdegsbrödkurs för Burgårdens utbildnings centrumet fina YH elever. YH (som betyder Yrkes Högskola) utbildning som konditor och bagare, tillsammans med gesällbrevet man får (läs köper till) efter året där, är typ den högsta ”diplom” man kan få som konditor eller bagare i Sverige (om man inte räkna in mästarbrevet man kan ta som full vuxna, läs gubbe…). För er som läste mitt tidigare inlägg är det den specifika 1 årskur många ”med för bra betyg och för bra diplom” försöker  att komma in utan att lyckas…
Kursen gick super bra tycker jag och som vanligt blev jag mycket inspirerade av alla dessa fina, unga och passionerade framtida bagare och konditorer. 
Dagens fulaste bröd…
Det blev jag som vanligt bakade den fulaste bröd av alla! Det är lite av mitt varumärke att inte göra kursen till ett ”titta på mig hur bra jag är” egotrip och istället försöker vi under dessa 2 dagar att göra alla möjliga misstag som bara går att göra! Man lär sig mycket mer av sina misstag än av sina framgångar tycker jag och mitt mål är att bygga på deras självförtroende utan eller att få de att tro att allt är enkelt… Svårt uppdrag! 
När det blev dags att snitta våra bröd hittade vi inte snitt knivarna… 
Som tur var MacGyver där (alltså jag :)) och fixade en ”kris snittkniv” med en liten bit trasigt korg och ett rakblad! Ingenting kan stoppa oss 🙂  
Fina croissant, eller hur?  
Super fina! Och bullar som blev…
Super goda!! Där ser man hur mycket Simon uppskattar finessen av alla fantastiska aromer som fanns i våra bullar. Ha ha ha 🙂 
Tack så mycket Anna-Lena för att ge mig chansen att få prata om vad jag brinner för varje år (och för fjärde gången i år) och, förhoppningsvis, med dessa dagar, lyckades jag smitta till de som kommer att göra morgon dagens bageri/konditori branschen! 
Tack ni alla som var med på kursen att ni orkade lyssna på mig och hoppas på nu, att med det ni vet, ni kommer att blomma ut lika mycket som bagare än som människor!