Välkommen till Klövsjö! 
Efter mitt besök på Ångsta kvarn körde jag 7 mil söderut mot Klövsjö. Där skulle jag håller kurs för 2 fina tjejer som heter Erika och Nathalie. 
Här är de 🙂 Jätte glada att kursen var klart! Ja, det måste vara jobbigt att sitta fast i ett litet bageri med mig under 2 dagar… Jag pratar och pratar och pratar lite till 🙂 
Dessa korvar kommer jag aldrig att glömma… 
Dagen efter hade jag en kurs för hemma bagare på Erikas bageri. Det var så roligt och det verkar som att alla har något med mat att göra där uppe i Jämtland! Korvarna på bilden gjordes av Maria och Stefan  från Undersåker. Jag kan lätt säga att det var de godaste korvar jag har någonsin ätit… Och jag har ätit en hel del! Kan det vara att det är för att de hade bara kött i och ingen tillsatser?! Eller kanske för att vilda djur som har det bra smacka helt enkelt mycket godare… 
De var sååå saftiga! Och korv gudinna Maria i bakgrunden!
Här kan ni se hela gänget samlade på den traditionella gruppbilden! Tack ni alla, ni var helt underbara och bakade fantastiskt god surdegsbröd med Tinas & Jonas mjöl från Ångsta Kvarn. 
Hej då Jämtland och mot Göteborg nu! 
Göteborg var nästa stop den vecka. Jag hade både kurs för yrkesbagare och hemma bagare. Jag fick låna en super fin bageri i Mölndal som heter Margaretas och ägs av Maria och Alex. Ni säkert känner Maria Grave eftersom hon vann Årets konditor i 2008. 
 Kolla vilka fina gluten trådar 🙂 
Alla fick, som vanligt, blanda för hand sitt eget bröd. Knådningsmomenten är alltid extra roligt och spännande tycker jag! 
Vi bakade tillsammans super gott surdegsbröd med mjöl från Limabacka kvarn och jag hade med mig kärnat smör från Klövsjö 🙂 
Tack ni alla som var med, ni gjorde ett kanon jobb och lycka till med bakningen nu! 
Mina tankar går nu till Adam Dahlberg som ska representera Sverige i Bocuse d’or tävlingen i Lyon i morgon. Bocuse D’or är världens största tävling för yrkeskockar och jag har ett känsla att Adam kommer att placera sig längst upp på pallen. Jag var med och grillade dessa gullökar som blev en grund till självaste fonden han kommer att använda i morgon under tävlingen 🙂 Alltså jag grillade Bocuse lökar… Ha ha! 
Lycka till Adam! 
Det var en riktigt bra vecka, verkligen!