Det är enkelt att baka ett surdegsbröd…
Efter att många har frågat kommer jag idag berätta en liten historia om ett stort, gott, nyttigt och superfint surdegsbröd. 
Historien börjar så här: 
Jag köpte en 1 liters burk på en loppis. Jag gillar den för att den har haft ett liv innan. Vad det haricots verts, körsbärssylt eller lant paté i den? Någon annan surdeg kanske, vem vet! 
Efter att jag hade diskat den med kokhet vatten för att undvika använda diskmedel, hällde jag i någon deciliter vatten, gärna lite ljummet. 
Efter det, stoppade jag i en stor soppsked med det finaste stenmalda rågmjölet och en stor soppsked vetemjöl. I mitt fall var båda mjölen fria från tillsatser och kärleksfullt malda med hjälp av en stenkvarn. 
Ja, kärlek är en viktigt ingrediens om du vill att din surdeg ska börja bubbla… 
Det finns fler och fler kvarnar som maler sina mjöl på det sättet över hela Sverige och det har blivit enklare idag att hitta tillsatsfria/närproducerade mjöl. Har du inte tillgång till det ändå, går det alltid att maila bästa Camilla på Orgakvarn som med stor glädje, kommer att frakta fram till din dörr en fin papperspåse med vitt guldpulver i! 
Med en gaffel, rörde jag ihop det hela… Sen var det bara att vänta tills morgonen efter och se om den kärlek jag la i mjölet- och vattenblandningen kommer att betala tillbaka sig med några tacksamma luftbubblor…
Vi fortsätter historien i morgon.