Tv4/Sjuan söker MÄN hemmabagare/konditor för en Svensk version av ”The great British Bake-off”. Namnet lockar inte mig så mycket för att inte säga inte alls men, i Sverige kommer det att kallas för ”Hela Sverige bakar”, mycket bättre namn tycker jag!
Hur som helst är de mitt i ”rekruteringsprocessen” och det visar sig att det är bara tjejer som anmäler sig till tävlingen! Vart är killarna alltså?? Kom igen!
Här kommer ett liten beskrivning på hur programmet är utformat och är du en kille som älskar att baka bröd och dessert maila på en gång till Malin.

”The Great british bake off har gått i två säsonger på BBC och varit en stor succé.  I Hela Sverige bakar följer vi tolv passionerade hobbybakare, ung som gammal, från olika delar av Sverige i deras försök att bevisa att just de har vad som krävs för att bli årets bästa hemmabagare.
Varje vecka utsätts de tävlanden för utmaningar som kommer att testa varje del av deltagarnas kunskaper inom bakning. Det handlar om allt från bakningens grunder och tekniker till kreativitet, uppfinningsrikedom och nytänkande i allt från bröd till tårtor. För varje vecka som går blir utmaningarna svårare och svårare.
En jury bestående av två välrenommerade personer bedömer bakverkens kvalitet, smak och utseende. Den deltagare som klarar sig sämst måste lämna tävlingen.
I ett rafflande finalprogram står tre finalister kvar och den av dem som presterar bäst koras till Sveriges bästa hemmabagare och får ge ut en egen bakbok.”
Just det, i juryn kommer det stå Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg.