äppelblommor

Nu är det vår på riktigt här hemma och det är så himla fantastiskt att se naturen explodera och ta nytta av värme, solljuset och jordens näring! Det är det jag älskar som mest här i Sverige: Längtan efter våren. Längtan som förstärker allt och gör den lilla minsta blommande växter till en mindre fyrverkeri. Äppelträden är så laddat av fantastiska små blommor att bladen knappt syns och hela trädet är rosa! Jag är så lycklig i Sverige och så tacksamt att jag få uppleva detta explosion av grönska varje år om och om igen för den nu 13:e gången!

Just nu är mitt huvud fullproppat av drömmar med allt fantastiskt roligt som ska göras och upplevas under dessa magiska sommarmånaderna!

Fötterna på jorden Sébastien! Vakna nu… Även om verkligheten för mig just nu låter som en dröm är det ett fullspäckat schema jag har framför mig! På måndag ska jag vara med på ett P4 program som ska sändas live från kulturhuset på plan 4 sen ska jag träffa fantastisk engagerade människor som jobbar med KRAV och se vad vi kan hitta på för roligt tillsammans, efter det blir det kurs i surdegsbakning med 12 fantastiska hemmabagare.

På tisdag ska jag organisera ett litet event på Cervera city (korsning Sveavägen och Kungsgatan) och (hoppas hoppas) om min bok har kommit från tryckeriet, ha med mig några exemplar att sälja och signera! Så kom förbi vetja från kl 11.30 till kl 14.00 för att smaka på en god bit, en pratstund eller kanske bara en kram 🙂

På onsdag blir det releasefest för ”Le Bakbok” på fantastiska Rosendalsträdgård och det kommer att bli så roligt med fest, med champagne, goda grejer, men framförallt att få dela glädjen min, med alla mina fina vänner, arbetskamrater och kollegor! Känner du att du är en av de och att du inte har fått en inbjudan, tänk på att jag är lite vimsig  och att jag troligtvis missat att bjuda in just dig (hade till och med glömt bjuda min egen lillebror…)! Därmed är allt möjligt,  så sura inte i ditt hörn och slå till istället med ett sms så jag kan rätta till det bums! Som lovat, lottade jag ut 25 av de 100 modiga bagare som provbakade alla recept i boken. Hur gjorde jag? Jag skrev en lista med 25 slumpmässigt utvalda siffror från 1 till 100 och sen tog jag listan med alla 100 numrerade namn. Sen jämförde jag båda listorna och fick jag min inbjudningslista! Bjuden eller inte, kommer ni alla 100 få ett unikt exemplar skickad till er de närmaste dagarna 🙂 Så tålamod:)  Jag har inte ens sett boken i skrivande stund… Per (min förläggare på Bonnier) fick första exemplaret idag och eftersom jag var på Gotland hela dagen kommer jag behöva vänta tills i morgon för att äntligen få hålla ”Le Bakbok” i min famn<3

Resten av veckan kommer jag att undervisa om bröd med superduktiga elever från restaurangshögskolan i Umeå och fortsättningsvis mot helgen göra en kurs för fina hemmabagare från Umeåtrakten. Passar på att flagga att jag fick ett återbud på 2 deltagare och med tanke på kort varsel kan 2 nya deltagare hoppa in för halva-priset! Intresserad? Följ länken: HÄR!

I helgen blir det rösta och lite mys! 2 av 5 barn fyller år (en 10 år och en 17 år) och ska firas och så klart är det morsdag på söndag!