Duktiga YH eleverna från Göteborg!
Nu har jag kommit tillbaka från Göteborg med massor av inspiration och nya energi. Det är så roligt och stimulerande att undervisa mitt fantastiskt yrke till dessa unga fina själar! 
De blandade deg med händerna. 
Kavlade croissant…
Croissant degen skulle vila lite nu och alla ville ta reda på vilken deg var vems! 
Det var mycket bakglädje i luften 🙂 
Tack ni alla som var med på Burgården och tack Anna-Lena för din engagemang för dina fina elever! 
PS: Grattis för vinsten av bästa skådebröd under bröd festivalen! Ni är grymma! 
 Efter Burgården var jag på en jättefin skola som heter Ester Mossesson fortfarande i Göteborg för att hålla en kurs med 25 elever som går på tredje år gymnasier utbildning som konditor/bagare. Här får ni träffa fina Emma och Pelle i bakgrunden. 
 Ellen (hoppas att jag inte blanda ihop allas namn nu…) bakade jätte fina surdegs vaniljbullar och toppade dem med Moscovado socker. 
 Jepp! L’union fait la force 🙂 Tillsammans är man starckare! Vi gjorde, så klart, egen vaniljkräm till våra bullar… Det låter hemsk men tyvärr är det inte helt kristallklart att det ska vara så…
 Pärlsocker eller
 Moscovado… Smaksak!
 Alla tyckte att det var riktigt roligt att göra pâte à chou. Särskild hur man gör ”bec de perroquet”, en teknik för att bedöma om pâte à chou smeten är klart att spritsa. 
 Och den blev jättefin 🙂 
 Ja, vi gjorde inte bara kanelbullar… Det blev lite kämpigt men vi lyckades göra riktigt fina och goda croissant också!
 Et voila! Jag blev en stolt fransman som plockade ut dessa underverk från stenugnen! 
Eleverna knådade massor med deg och där fick den vila mellan alla olika moment.  
Jag gjorde en liten film som visar knåd-tekniken vi användes av oss under kursen.  
Hela gänget (eller nästan eftersom några fick åka hem innan jag hann ta fram kameran) 
Tack för att jag fick vara med en liten stund i era bagarliv och jag verkligen hoppas att ni hade det bra under dessa tre dagar med mig! 3 dagar på 3 år är inte mycket men vi fick mycket gjort och framförallt mycket sagt!! 
Tack för kortet som var med vinflaskan. Fina ord från er som nådde mig rakt till hjärtat…
Jag tycker verkligen synd om alla som sitter just nu i en utbildning som konditor/bagare eftersom de är i kläm mellan två olika läge, två olika generationer och två olika moralnivå! 
Det jag ska säga nu har jag redan sagt förut men kommer att säga det igen: 
-Att modernisera/reformera/förbättra konditori/bageri utbildningarna ska vara prion 1 för branschen idag. Våra finna unga konditorer och bagare är guld. Det är de som är framtidens! 
-En skola ska INTE använda mixer, pulver och halvfabrikat under lektionerna… Allt ska bakas från grunden! Det är ett måste! Så Kåkå/Kobia, snälla snälla sluta sälja era skit mixer och pulver till låg pris till skolor och gör stora rabatter på ägg, mjölk, smör och socker istället! 
-I läroprogrammet måste ingå att man lär sig om råvarorna! Djupa kunskaper kring råvaror är det bästa grunden som finns. Under kursen till exempel pratade vi om vatten i över 2 timmar…
-Själva branschen måste ge stöd till lärarna för att hjälpa de att utveckla sina kunskaper. Dem måste hänga med de snabba förändringar som har sket under de närmaste åren och anpassa sin undervisning efter det. Hur kan man intressera duktiga bagare och konditorer att gå ut till skolorna UTAN att ha någonting att sälja men bara för att dela med sig av sina kunskaper?
-Självklart att man ska prata om industri och hur man kan tillverka mycket snabbt och effektivt MEN fokusen måste vara på hantverket och hur man tillverka goda, smakfullt, kvalitativt och små skalligt.
Mer finns att säga… Mycket mer men jag börja få hjärtklappning bara att tänka på det!