Här har ni en mini hemma bagare… En starkt kandidat till Hela Sverige Bakar säsong 2025 🙂 
Ni som bakar för fullt hemma i stugorna har säkert redan hört att det är nu fritt fram för att anmälla sig till castingen av säsong 2  ”Hela Sverige Bakar”. Före säsongens vinnare var Christina Gyllner. Hon var otroligt duktig och definitivt en värdig vinnare men  jag hoppas på att i år, trotts att det är typ bara tjejer som anmäller sig till tävlingen, vi kanske få se en kille som segrare! Kom igen killar! Anmäl er och börja träna som bara den att baka cupcakes och princesstårtor :)) 
Jag har anmält mitt intresse till redaktionen och hoppas kunna påverka innehållet av programmet lite mer den gången. Jag vet att det är inte lätt att sätta igång en sådan program. Det har varit ett gigantiskt utmaning för alla som gjorde före säsongen. Resultatet blev ändå ganska lyckas men jag hoppas på några justeringar när det gäller innehållet i säsong 2. Ni får gärna komma med förslag eftersom jag vet att redaktörerna från Meter (produktionsbolaget) läser bloggen. Nu kan ni påverka så KÖR HÅRT och tyckt till 🙂 
-Jag tycker att det ska vara mera bröd och framförallt mera tid för att baka brödet så man kan baka på surdeg om man vill och kan! Man skulle dela ut brödet i 2 avsnitt: En Nordiskt del med sirapslimpa, danskt bröd eller till exempel skållade råg bröd och en mera kontinental med italienska, spanska och så klart franska bröd. 
Det vore oxå bra om man kunde få göra fördegar, poulicher eller surdegar dagen innan om man vill. 
-Mer fokus på råvarorna som används i term av vad de gör, dess kemi och kvalité, och absolut mera ekologiska råvaror från mindre producenter! Vi har en sådan fantastiskt tillgång av världsklass råvaror i Sverige så att det är synd att nöja med industri mjöl, mjölk, smör och simsalabim fullt av skit och tillsatser! Vissa för fan dessa fantastiska hantverkare som brinner för det de gör och sliter i det tysta för att ge oss grymma råvaror att baka med! 
-Mer fokus på deltagarna och dess relation till bakning. Varför bakar de så mycket och framförallt till vem? Bakning handlar oftast att utrycka sin kärlek till sina nära och kära med annat än bara ord… ”Smaka på mina bullar och känner hur mycket jag älskar dig!” Mera passion och kärlek för bakning helt enkelt!!
-Och sist men inte minst: Kom igen, ingen Jan Hedh som kommer in i programmet med en vroomande ManitobaKitchen-Aid och misshandlar en till deg framför hela Sverige! 
Så, ni som känner er redo för ett riktigt utmaning, är det bara att anmäla sig på den länken och visar Hela Sverige att du kan baka!