After work med Stockholms SBK och här få ni träffa Amanda som praktiserade på Stinas bageri men just nu jobbar hon i Pau (Pyrenéerna). Jag är helt säkert ni kommer att se mer av henne i framtiden! Kvällens var anordnat av Kobia och som tack för i kväll fick jag en goodiebag med deras nya äppelsylt och produktkatalog… Sylten har ståt framme hemma hos mig med öppet lock i rumst°C i en månad nu och fortfarande ser likadant ut och troligen smaka också likadant med (påminner mig om en Mac Donald grej). I katalogen hittade jag inte ens ägg eller smör alltså…(är jag blind eller?) Bara halv-fabrikat, mixer, bake-off produkter och tusen slags olika hjälp-medel för alla stackars bagare som kan inte baka med mjöl, ägg, smör, mjölk och socker eller som inte ens vet vad ett färskt ägg är! 
Ingen bröd hemma!!! Ingenting kan stoppa mig 🙂 Jag glömde min brödspade i bilen som var på service… 
 Olivers kakburkslock klarade jobbet galant! 
Jag var i Göteborg för en mini-brödmässa på Nordstan. Kom ihåg ansiktet på den tjejen som pluggar konditori/bageri på Ester Mossesson gymnasiet, hon heter Emma och jag är helt säkert att hon har en lovande framtid som konditor/bagare 🙂 Olika skolor tävlade mot varann och tyvärr blev det ingen guld den gången för Emma men som sagt, det är bara en tidsfråga! I Göteborg finns ett litet gäng unga studenter som var med en av mina kurser och det är underbart att se dessa fina killar och tjejer blomma ut i egen hand nu = STOLT!
 Bagerilandslaget var där också för att baka bröd… Nord Mills var arrangören och skulle visa sitt ”nya” mjöl utan askorbinsyra. Finns det ngt bagare där ute som köper det mjölet och som kan komma med lite feed-back! Jag har försökt att få tag på det mjölet för att provbaka men utan att lyckas… Det endaste jag fick är ett prislapp på 14 kr/kg som låter ganska dyrt bara så här utan att veta ursprungen och kvalitén på det. Kobia inte har det i sitt sortiment och har ingen annan mjöl utan tillsatser att sälja Rättelse: Tydligen har de ett mjöl utan tillsatser som heter Tipo 00! Sen alla andra bageri leverantörer som är rikstäckande verkar inte ha det mjölet hemma eller… De gör det inte så enkelt för en bagare som inte äger hus nära en storstad att kunna baka, om han/hon vill helt utan tillsatser och för ett rimligt pris!
Dagen efter det var det invigning på Ester Mossessons av deras nya lokaler. Studenterna fixade och pusslade choklad dekorationer och lite annat! Det var ett roligt tillställning men ngt som jag reagerade på är att det saknades en hel del yrkesstolthet i luften, tyvärr 🙁 Men men det kanske kommer…  

 Lite tidigare i veckan (ni som gillar brödpassion på Facebook vet redan!) Gjorde jag ett jobb för Jean-Paul Gaultier… Lite okonsekvent från min sida eftersom det var också för Coca Cola men… Jean-Paul Gaultier alltså :)) Här var det en croissant kavlade på en AOC smör från Isigny Sainte-Mère med hallon och en ”marin” vanilj Macarong.

Och här en petit chou med svartsvinbär, passionfrukt, mjölkchoklad och en lakris Macarong 🙂 
Ja… Det var en enda röra idag 🙂 Trevligt helg till er alla!