Detta ser ut som en mjölkvarn men nej nej… Det är en papperskvarn för att göra pappersmassa! 
Så mycket har hänt de närmaste månaderna med tillsatser i mjöl. De flesta stora kvarnar har släppt mjöl som inte innehåller det eller det tillsats. Det är ett bra start tycker jag men i mina våtaste drömmar önskar jag mig att man kunde bara göra mjöl, helt enkelt. Bra vete man bara maler till mjöl utan att göra konsumenten förvirrad med massor med konstiga namn! 
Senaste tillskott i tillsatsvärlden är xylanas… Jag hade hört talas om det enzymet men för pappersindustrin… Tydligen har det använt hur länge som helst som mjölbehandligsmedel men man kunde bara skriva på innehållsförteckningen: Maltmjöl av korn… EU har ändrat lagen om innehållsdeklarationen om mjöl och nu måste alla mjöl tillverkare redovisa vilka sorters enzymer de blandar in i sitt mjöl! 
Finns det någon här ute som kan om detta och förklara till mig varför man ska stoppa enzymer i mjöl… Finns de inte helt naturligt från början??