Ascorbinsyra,


Jag ville skriva detta brev för länge sen. Jag vet inte riktigt varför jag inte kunde hitta de rätta orden tidigare.

Jag kanske var för feg eller bara helt enkelt var inte redo för det. Men nu är jag det!

Utan dig skulle jag inte ha klarat mig, utan ditt stöd, din förståelse och din närvaro.

Du fanns alltid där för mig när jag var dålig, för svag eller helt enkelt inte orkade. Du höll ihop mig och såg till att jag kunde klara allt. Du fanns här vid min sida och såg till att ingen skulle se mina brister.
Du gjorde mig hel helt enkelt.
Alla säger att du inte är så farlig. Du gorde mig fin, len, elastisk, alltid lika bra gång efter gång. Det är det som är det farliga med dig! Varför måste jag se så perfekt ut när jag egentligen inte är det på riktigt? Hur ska jag någon gång kunna bli bättre när du finns här med mig, på mig, över mig, överallt! Jag vill stå på egna ben, lära mig av mina egna misstag!

Jag vill att alla ska älska mig för vad jag är på riktigt. Jag är så trött på det där fusket! Jag vet att där ute finns andra som kommer att gilla mig precis som jag är, helt utan dig!
Ingen är perfekt och det är det som gör alla så unika, speciella och intressanta.
Det är över nu, jag hoppas att du förstår mig och att du inte kommer att göra det hela svårare än det redan är.

Jag har sedan några månader tillbaka hittat någon annan, han är fransman och älskar mig precis som jag är: Svag, känslig, operfekt och helt naturlig.
Han ser det andra inte ser.
Han får mig att känna mig hel, och bara det, gör mig mycket starkare!

Adjö,
Från ditt vetemjöl


Tillägg ifall jag var otydlig ovan:


Ett bra vete gör ett bra mjöl som naturligtvis är en bra grund för att kunna baka ett bra bröd. Inget fusk! 
Ett dåligt vete gör ett dåligt mjöl. Då blandar man i ascorbinsyra och andra tillsatser som lurar bagaren och förvandlar det dåliga mjölet till ett mjöl som ”ser bra ut”. 
Idag har en hantverksbagare och en vanlig konsument tillgång till exakt samma råvara som industrin har, utan att veta om det! Den ligger bara i en annan förpackning…
Jag är så trött på det! 
Jag vill inte baka mitt bröd med samma mediokra, anabola mjöl som Skogaholms eller Pågen bakar sitt med! Det gjorde jag i flera år, utan att veta om det, och det gör ont idag.