Jessica och jag som röker fredspipa efter margarinfajt… 
Förra söndagen satte jag igång en ny säsong på Nyhetsmorgon. Jag kommer att fortsätta hela hösten typ 1 söndag varje 3 veckor. Förra söndagen bakade jag en choklad brioche och lite annat variant på brioche med torkade svarta vinbär. 
S%C3%A9bastien%20Boudet%20bakar%20franska%20briocher
Här kan ni titta på hela inlägget bland annat den lilla ”margarin incidenten” med Jessica 🙂 
Den finaste ko av alla på Broms bageri… 
Broms har nu varit öppet i knappt 2 veckor och vilken galenskap det har varit! Vi som hade tänkt smyg öppna och börja lite lugnt och fint har TOTALT misslyckat med det! Det har varit ren hysteri och både Anna och jag som är ganska mycket av kontrollfreakar har haft det ganska tufft med att hålla alla bitar ihop… Sakta men säkert börjar allt att falla på sin plats och hösten kommer att bli så spännande! Ett nytt stället är fött nu. Som jag skrev i en artikel före veckan ville jag ta ett nytt start och utgå från den nya förutsättning bageriet och restaurangen bjuder. Allt är återställt: Metoder, råvaror, filosofi, människor… You name it! Så tack ni alla som har kommit förbi och tagit del av den där fantastiska äventyr/experiment som kommer ta bagerivärlden till en ny dimension. 
Smör med en stort S… 
En av mina visioner med bageriet är att arbeta med fina hantverksproducerade råvaror. Och här har vi det! I fredags fick vi äntligen vår leverans av smör, till bulle och brioche baket! Helt underbart! Nästa steg är att justera fett halten så det går att kavla croissant på det! En steg i taget… 
Nej, jag orkar inte vara seriöst 24/7… 
Just nu håller jag på att spela in programmet ”Dessertmästarna” tillsammans med Stefano, Roy och Magnus. 12 super duktiga yrkeskonditorer som tävlar mot varandra och som är beredda att göra vad som helst för att vinna och vara första dessertmästaren 🙂 Nästa vecka kommer alla deltagare presenteras… Spännande… Under tiden spenderar jag flera timmar om dagen på att äta fantastiska desserter serverade på silverfat 🙂 Någon som tycker synd om mig?