Kriget mot tillsatserna i hantverksbagare mjöl ta en bra vändning!
Jag vet inte om ni har märkt men det har hänt jätte mycket de närmaste månaderna på mjöl fronten i Sverige! Askorbinsyran och andra tillsatser i mjöl, som ingen brydde sig om förut har blivit helt plötsligt ett viktigt ämne och framförallt ett stort försäljningsargument. Fler kunder har börjat fråga sina bagare vilka mjöl de bakar med och fler bagare har börjat inse att mjöl inte bara är ett uppfyllningsmaterial. Fler kvarnar har också börjat sälja bättre mjöl utan eller med mindre tillsatser. 
Ett bevis att det har förändrat är till exempel nya regler för SM i hantverksbröd (6-9 september i ”mitt kök” mässan, Göteborg) som Eldrimner driver. Från och med nu, för att tävla, kommer man behöva baka brödet med mjöl som inte innehåller några industriella tillsatser (javisst… Det fick man förut!). Alltså ingen askorbinsyra eller andra simsalabim i form av magiska enzymer eller extra gluten! Bara hantverksmjöl som kan stå för sig själv. Jätte bra säger jag, nu har bröd hantverket tagit över och ÄR tillbaka. Man hade ju glömt att hantverksbröd börjar med hantverksodling och fortsätter med hantverksmalning, så ska det vara och det gör mig jätte glad att flera har förstått det <3
Bra bröd börjar här…på fältet
 Och fortsätter här…
HHHAAAAAAA det går rykten in på ”stan” att jag har blivit säljare för Orga Kvarn… 
Jag bakar som mest med mjöl från Orga Kvarn, det vet ni. Jag skrev och har pratat mycket om de och till och med hyllade deras fantastiskt arbete i min bok ”Den franske bagare”. 
När jag var nere på botten för några år sedan och kom på att jag bakade mitt surdegsbröd med industrimjöl laddat med tillsatser hittade jag Orga (tack Anders för det by the way). 
Jag är så tacksamt att de finns eftersom jag behöver de. 
Utan bra mjölnare, ingen bra mjöl och ingen bra bagare! 
Det känns hemskt att jag måste skriva det där men jag har alltid betalat för min mjöl från Orga, har inte fått pengar mot ”marknadsföring” eller vad som helst av den typen! Ni som går omkring och snacka skit om mig eller/och mitt förhållande med min mjölnare borde akta er faktiskt… Det är ett litet värld och informationen går runt! Jag bryr mig inte och ni kan ju kasta laster av skit över mig på vilket sätt ni vill för det jag faktiskt gör, bara det är sant då kan jag försvara mig! Bara så ni vet, sover jag jätte gott på nätterna… Verkligen!
Jag ska passar på när nu vi ändå pratar om Orga att göra ytterligare lite till gratis marknadsföring för de!
Här kan ni träffa Leif, min grymma mjölnare, stolt som en tupp.
 Deras stenkvarn som gör den finaste rågmjölet. (Kolla filmen här
Kvarnen drivs av vattenkraft och är 140 år gammal! 
Ni som bor i Stockholm kan nu hitta Orga Kvarns mjölet på Kajsa Warg  (Renstiernas gatan 20 på söder och Sankt Eriksplan 2 på vasastan) 
Trevlig helg till er alla!