Här vill jag introducera dessa fantastiska människor. Tina Och Jonas Goldman. 
Tina och Jonas driver Ångsta Kvarn strax utanför Östersund. De hör till den nya generation mjölnare, sådana som blev kär i en kvarn, körde förbi 1000 gånger, köpte den till slutet och satt igång stenarna på snurr för att mala mjöl. Vilka eldsjälar, vilka hjälte, vilka passionerade människor… Jag saknar ord men när jag kramar Tina för att tacka så mycket att hon finns för mig, bagare och att utan hennes arbete lilla jag skulle inte finnas då börja hon att gråta! Hon säger att hon inte gråter men ”grinar” istället… De säger så, tjejerna i Jämtland  🙂 Hon grät, så är det! 
Så här ser ut huset från framsidan…
Kolla vad fint kvarnen är med dessa fina detaljer på dörrarna! 
Och jag som älskar kugghjul och gamla skruvar!
Så här ser ut deras mjölpaket! Endaste stället jag vet som säljer deras mjöl i Stockholm är Söderbergsbageri på Telefonplan. Alltså Mattias Wallmarks bageri kan jag verkligen rekommendera, så spring ditt och testa genast! Här hittar ni andra adresser som säljer Ångsta mjöl. 
Huset består av 3 gigantiska stenkvarnar i utmärkt skick. 
Jag fick den stora äran att skriva mitt namn på en av de… På vägarna kan man se signaturer från massor med bonde, mjölnare och andra bagare som var någon gång förbi… 1901, 1921, 1942, 1975… Kvarnen bär i och på sina vägar så mycket kultur och historia så det är inte klokt! 
Dessa fina borstar används för att sikta mjölet. De vibrera och trycka ner mjölet genom tygg. De är tydligen super svåra att tillverka och det är flera gången nu att jag fick höra att de endaste personer som har tillräckligt med ”fingertopp känsla” för att klara dessa konststycke är blinda… 
NEJ! FAN, gör inte det! Spotta på de som har gjort att mjölet som säljs i affärerna har blivit så dåligt istället! 
Varje kvarn är en pärla och det är så viktigt att man se till att bevara dessa styck av tradition,  kultur och historia. Alldeles för många fina kvarnar har redan tyvärr blivit kaféer, pubar, konsthallar eller bara övergett! Så köp riktigt mjöl, mjöl med själ… Och gör det nu!