Hitta vad som är fel där! 
Det blir så att man få skit så fort man sticker ut… Det vet jag en hel del om 🙂 Inte att jag blir en smula rädd för mig själv eftersom jag har min egen information kanal här på bloggen och på så sätt kan försvara mig. Däremot finns det sådana som inte når flera tusen människor med hjälp av en liten klick på musen, och för de är det troligtvis jobbigare att blir attackerade. 
För några veckor sedan skrevs i en lokal tidning en artikel som berättar om en icke godkänns kommun inspektion på min älskade kvarn. 
Som ni vet, representerar jag inte Orga Kvarn men eftersom många mailade och ringde till mig för att fråga om de kunde fortsätta köpa mjöl därifrån, tog jag tag i det och ringde själv till Leif för att veta vad det är som pågår. 
Tydligen är det så här att det fanns en liten glipa under den 150-årig entrédörren (jag förstår att det ska inte vara så men tanken på att dörren inte är i direkt anslutning med där det produceras mjölet känns lite överkurs att behöva skriva en artikel om det i en tidning) och sen det värsta som skulle kunna göra att Orga Kvarn kan inte längre mala mjöl är en enkel mening som skrivs på deras mjölpaket: ”Ett mjöl helt utan tillsatser”. 
Ja, det är så här att man ska skriva vad som finns i mjölet men inte det som inte finns… I det fallet: Tillsatser! Det är det inspektören kallar för ”inte uppfyller krav för märkning och presentation för förpackade livsmedel”. 
Och nu lilla jag kommer igång! Varför ska man inte kunna skriva att en mjöl är fri från tillsatser? Särskild när nästan alla mjöl i Sverige är laddat med tillsatser… 
Jag kallar det för konsument information och det definitivt borde stå på förpackningen! Jag som konsument vill veta för att det avgör om jag ska köpa eller inte!
Det är jätte ofta att jag se på ett paket skinka att den är utan färgämne eller en juice att den är utan konserveringsmedel… Varför skulle det inte kunna stå på mjöl att den inte innehåller askorbinsyra, amylaser eller tillsats gluten då??? 
Alltså Pågen kan skriva på sina industribröd att de innehåller kärlek men en mjölnare kan inte skriva på sin mjölpaket att den innehåller inga tillsatser… Vem är idioten som har kommit på det där?? 
Finns det flera mjölnare här ute som skriver eller skulle vilja skriva på sina mjöl paket att, för att kunna informera konsumenten, att deras mjöl är fria från tillsatser? 
Vad tycker ni konsumenterna?