Sadla om kanske…
Nu att 2011 håller på att ta slut tittar man bakåt för året som har gått men framförallt framåt för året som kommer! I år, jag har fått otroligt många mail från personer (vuxna) som vill sadla om till bagare. Alla har olika motiveringar och olika bakgrunder. Vissa är arkitekter andra sjuksköterskor eller kockar men alla detta gemensamt att brinna för gott bröd och känner att deras arbetsliv eller bara liv skulle vara lyckligare om dem blandade surdegar och bakade bröd istället. Någonting annat de har gemensamt är att dem sitter nästan alla i en ”dead-end”. Dem letar efter en utbildning som inte finns, en grymt praktikplats eller helt enkelt en snäll och duktig bagare som skulle vilja ta dem och lära ut allt han/hon vet… Och nej tyvärr, sådana där finns inte eller! 
Det är riktigt frustrerande att jag inte kan ge ett riktigt bra svar till de flesta som skriver till mig! 
Min nyårs löfte för 2012: Hitta ett bra lösning för vuxna som vill sadla om och blir bagare!
I morgon blir det bûche bakning med mina tre killar. Vi ska baka två olika: En gjort på en biscuit russe, vanilj mousseline och konserverade sommar bär och den andra, en klassiskt choklad smörkräm bûche med choklad dacquoise och choklad ganache.