Så här bakar man bröd enligt skolboken! 
Ja, min bransch är riktigt sjuk…
Ett av symtomen av den där kroniska sjukdomen min bransch lider av, är det låga engagemanget i utbildningarna. För över 1 år sedan satt jag i bageri/konditori förbundets högkvarter på Östermalm och berättade för dem som representerar oss bagare hur dåligt och oengagerade branschen var vid utbildnings frågorna. Jag skrev om det på bloggen vid flera tillfällen som här, här eller här och har varit väldigt aktiv genom att träffa och, mer eller mindre hota de stora aktörer att det behövdes ett ordentligt ryck och att det rycket måste komma från oss bagare själva! Vi kan tydligen inte räkna med att dem som styr sätter igång stora förändringar… Dem är ju ganska nöjda med hur det ser ut idag och gör inte mycket mer än slickar varandras rövar (ursäkta min franska!) och le… 
Ett helt kapitel i samma undervisningsbok om MIXER! haaaaaaaa…jag dör av skam!
Tufft att forma med sina bara händer! 
Oj, vad bra det blev men en liten maskin…
Nej men… Vad enkelt det blev helt plötsligt! Bagaren får sitta ner! Bra jobbat! 
Ja, så här ser det ut inne i skolboken idag: december 2011! Jag mår illa… 
Vad tycker ni alla? Är det verkligen på det sättet man vill att bagare yrket ska vara och undervisas?? FY!
Är det bara jag som tycker att det är ett skandal? 
Tack Sverige Bageri Förbundet för lånet av den fantastiska bild och text materialet ovan!