Ibland händer magiska saker på Petite France. Man träffar massor med människor från morgon till kväll, pratar om bröd, desserts, mat … Folk vill veta vad allt är gjort av, undrar vad vi kan rekommendera till det eller det !

Jag sitter ofta och funderar på vad jag kan göra för att nå folk och göra de lite lyckligare.
Vad vill man när man kommer in i våran lilla butik?
Visa kommer in, beställer en latte vid kassan och tar sig förbi hela stället, förbi mig, förbi bagarna, förbi kockarna utan ens att titta upp.
Andra kommer in och fyller hela stället av glädje, hälsar på alla, frågar hur det gick i natt och hur vi mår.
Jag gillar båda sorterna…. De är lika mystiska!
Det finns inget rätt eller fel, bra eller dåligt. Man ska kunna vara fri att inte lyfta på huvudet eller att krama bagaren som har bakat brödet som har piggat upp hela din morgon.
Jag vet, jag vill baka stora surdegslimpor, bullar, briocher, göra små bakverk, konfitera, reducera, kandera, brassera, klämma, forma, klippa, pensla, sikta…. Det är mitt liv, det jag är gjord för!
Jag vill nå folk med mina bakverk, jag vill att de ska känna hur mycket kärlek jag lägger i det varje dag. Det gör mig lycklig när jag lyckas med det. Tack ni alla som står i kön i vårat lilla franska bageri och gör mitt liv värdefullt.