Vad jag älskar mitt jobb och allt annat som kommer kring mitt jobb som surdegsbagare och tillsatsfri konditor!
Veckan har varit rätt spännande efter att jag skickade i väg i stort sätt hela min nya bok till 100 st provbagare från hela världen! 100 fantastiska människor med olika bakgrund som frivilliga ställde upp för att baka alla recept från min nya bok: Le BAKBOK.
Nu är allas feed back i min mailbox och granskas av min, inte mindre fantastiskt redaktör Hanna på Bonnier Fakta. Så kul att läsa vad ni tyckte om mina goda kakor, bröd och dessert och så tacksamt för alla era SÅ HIMLA VÄRDEFULLA ÅSIKTER! Ni hjälpte mig att göra boken så mycket bättre och ännu mera pedagogiskt och för den skull kommer allas namn stå inne i boken som TACK. Ni kommer, alla som var med få ett speciellt signerat exemplar med siffror från 1 till 100 i brevlådan, så fort boken är tryckt klart!
Tack ni alla andra 1000 tal som hade anmält er för att vara med. Ni förstår att det hade inte varit möjligt att hantera så många provbagare med det korta tiden och logistiken vi har. Jag lovar att det kommer fler böcker och att jag kommer behöva mera hjälp i framtiden!
Alla mat, bröd och dessert böcker tycker jag, borde egentligen granskas på det sättet innan de går på tryck. Vi som har det gigantiska privilegium att skriva mat/bakböcker är ofta yrkesmän/kvinnor som har tendens att blir lite hemmablinda och kanske är lite bortkopplade från verkligheten… Verkligheten att ha ett fulltidsjobb, ett vanligt hemmakök, inga bakvanor och bara grundliga förkunskaper…
Som ni kanske läste i pressen i veckan, har jag nu klivit ut från Broms. Lite tråkigt att några journalister via sitt skriveri försöker böja och tolka mitt beslut och mina ord för att skaffa ett slags ”story”. Det hade varit så spännande och såld massor med papperstidningar om vi hade bråkat över en semmeltest, men… Ledsen om jag gör er besvikna men så blev det inte :)) HA HA HA! Jag är jätte stolt att jag fick vara med i detta projekt som handlade om att  förvandla en bankomat till ett ekologiskt surdegsbageri och gå vidare i min resa som började den dag jag bestämde mig för att bli bagare och konditor. Den dag jag tröstade min gråtande mor genom att säga till henne: ”Vad inte orolig Mamma! Jag kommer att ta den där skit yrke och göra den till någonting fantastiskt!”
Jag eller rättare sagt VI, har kommit en bra bit på vägen tycker jag, men det finns fortfarande en hel del att göra och därför, har jag tagit beslutet att lämna Broms och bestämt mig för att spendera från o med nu, mest av min tid till att utbilda unga framtida konditorer och bagare. Men också fortsätta upplysa konsumenterna så dem lär sig att skilja ett bra produkt från en dålig, och själv klart, att lära sig att baka själv, för att det blir alltid bäst 🙂
PS: Kan tilläga att jag hjälper också gärna kollegor som behöver hjälp för att blir ännu bättre och som är sugna på att lära sig att baka surdegsbröd utan jäst och tillsatser och/eller vill lämna tillsatsbagerihaverihalvfabrikatondcirkeln bakom sig!