Ett glad gäng hemma bagare! 
Före helgen hade jag min fyrtionde surdegsbrödkurs på Petite France (inte gänget på bilden som var med tidigare i år)… 40 st kurser! Helt otroligt och riktigt kul! Jag tröttnar inte, tvärtom, det har blivit ännu roligare varje gång. Jag vill tacka alla som har haft tålamod att vänta och har suttit på vänta listan under flera månader. Alla som hade anmält sig har fått plats nu och det känns jätte bra. (Några platser finns fortfarande kvar HÄR
Som tur har fått hjälp med kurserna och det övriga mail växlingen kring kurserna från den underbara Eva. Eva är en klippa och jag vet inte hur, idag, jag skulle kunna klara mig utan henne 🙂 
Nu kommer jag att göra någonting som kommer troligtvis inte göra Eva glad (samtidigt som jag hoppas för motsatsen) . Jag publicerar brevet hon skickade/mailade till mig i mars 2011 för att jag tycker att det skulle kunna vara ett grymt bra exempel/inspiration för andra som är alldeles nyutbildade och kanske undrar hur dem skulle kunna komma in i arbetslivet. För dem som tror att allt kommer på en silver bricka säger jag bara att brickan aldrig har varit i min syn! 
Att jobbar med det man brinner för är det bästa som finns men ibland (för att inte säger alltid) måste man kämpa sig till det… 
Här kommer den!
Hej Sébastien!
Mitt namn är Eva och jag är en surdegsbrödsbakande dalkulla som i tre veckor till titulerar mig som student i Umeå.   
Vid frukostbordet imorse (innehållandes egenbakat surdegsbröd) läser jag i dagens DN att du ska påbörja ett nytt kapitel i ditt liv och satsa helhjärtat på att sprida surdegsbakandet i Sverige. Efter att ha halkat in på din blogg för ett par månader sedan så är jag nu inne titt som tätt på din blogg för att få inspiration i mitt eget bakandet. Jag blev jätteglad över att läsa att du nu vill gå i fronten för att sprida surdegsbakarkulturen i Sverige och jag tror verkligen att vi bara har sett början av trenden att gå ”back-to-basic”.  Att baka vårt eget bröd, ifrågasätta halvfabrikat och konstiga tillsatser (tack för ditt inlägg med informationen om Manitoba-mjölet, det blev en väckarklocka för mig att genvägarna finns överallt), handla ekologiskt och allmänt bli mer medvetna om vilken typ av kost vi egentligen mår bäst av att stoppa i våra kroppar.
Som jag skrev i inledningen så titulerar jag mig som student men det är knappt en månad kvar innan jag tar min civilekonomexamen med service managementinriktning från Umeå Universitet. Jag ska då flytta ner till sthlm och min strategi vad gäller jobbsökande är att kontakta de företag som verkar dela mina värderingar och vars affärsidéer jag verkligen tror på. Från att jag läste artikeln i DN har jag inte kunnat släppa tanken på vad grymt häftigt det vore att få vara delaktig i ditt äventyr med ”surdegsrevolutionen”. När du nu ska satsa på detta helhjärtat, är du då inte i behov av en driven, intresserad och effektiv..projektkordinator/assistent/ja lite vad som? Någon som kan sköta det administrativa -planering och strukturering- så kan du få ägna dig helt åt det som jag antar att du helst vill göra –att utbilda.
Det här är bara meningen som en spontan förfrågan och jag förstår framförallt om allt är för färskt för att du har hunnit börja reflektera över att anställa folk redan, men du kan ju fundera på det och höra av dig! Jag bifogar min CV, lika bra att du får den med en gång tänker jag.
Stort lycka till på ditt nya äventyr så hoppas jag att vi hörs! Mvh Eva

Bra jobbat Eva och tack för allt hjälp jag fick från dig i år!