Och här är den… Den fantastiska, underbara kanelbulle! 
Ja, det är kanelbullensdag i morgon! Svårt att missa den dagen med alla Statoil och Pressbyrå kampanjer som har klätt alla våra vägar och tidningar, radioreklamer…etc. Jag tror inte att jag behöver säga vad jag tycker och allt detta, eller hur? Ni redan vet! 
Att fyra kanelbulle en dag varje år den 4:e oktober var från början en rolig och bra idé men nu känns det som att det har spårat ur! Och det är lite så det blir när alla ska absolut äta en och samma bakverk den exakta samma dag! Jag säger: Ät bättre bullar året om istället. Mindre men bättre. Inte så ofta men gör det till en smak upplevelse utan tillsatser, modifierade stärkelse, margarin eller dålig smör och som är faktiskt bakade av en bagare med samvete, kunskaper och med fina äkta råvaror. 
Jepp, imorgon är det kanelbullensdag och if i like it or not kommer det att strömma in massor med fina människor på Broms på jakt efter samma sak: En kanelbulle! Så det är så här att i år kommer jag inte att nobba kanelbulladagen och istället baka kanelbullar, massor med kanelbullar… Men inte vilka kanelbullar som helst då! Mjölet, ägget, mjölken, sockret, smöret, mandelmassan, kardemumman, saltet och vi ska inte glömma kanellen har jag valt med omsorg. Alla dessa råvaror är självklart ekologiska från topp till tå och vi skriver det ingenstans… Varför? För att för mig är det kristal klart att det ska vara så! Så i morgon, i det där kanelbullehysteri, om du vill äta en god kanelbulle bakat med riktigt omsorg, äkta kärlek och gedigen passion är du välkommen på Broms Karlaplan.