Ser den ut så här?
Eller så där! 
Handlar det om hur inkråmen är? 
Eller är det utseende på skorpan som räknas? 
Eller kanske både och… 
Vad gör en bröd perfekt? Eller ska vi börja med att beskriva VAD är perfekt! Finns det en sådan begrep över huvudtaget? 
Alla dessa bröd ovan var perfekta kan jag lova. Perfekta den dag jag bakade de men idag då, hur känns de helt plötsligt när jag nu tog den där bröd ur ugnen? 
Här är den! 
I går har jag bakat min bästa bröd någonsin… Smaken, texturen, doften, utseendet, skorpan, densiteten… Den hade själ och det kändes redan när jag klämde degen mellan mina fingrar. Ett perfekt bröd är inte bara ett bröd som är bra på det som syns, det ska också kännas bra att baka den. Det finns en textur, en känsla, någonting som inte ens går att beskriva med ord som gör att DEN var redan perfekt från början! Det endaste jag gjorde var att ”ta” det ”perfekta” hela vägen till mål. Det vill säga till att vara färdig bakat och redo att äta.
Jag fick en liten tår när jag doftade på den för första gången, en större tår när jag skivade den med min brödkniv och den låt mig skära i den utan någon slags motstånd och grät som en liten bebis medan mina smaklökar hälsade välkommen till dessa fantastiska aromer som dansade i min mun, för visa helt nya för mig. 
Jag är en lycklig bagare som har kommit ditt i min resa för det perfekta brödet. Nu ska jag sätta igång en nu deg och fortsätta min resa, för att jag har en stark känsla att jag är inte alls framme 🙂