Kan någon förklara mig hur bageriförbundet i Sverige fungerar?
Jag kollade på nätet och deras hemsidor och förstår fortfarande ingenting…
Vad är Sveriges Bagare och Konditorer AB?
Är det styrelsen från SBK som styr bageribranschen i Sverige? Det är folk från Fazer, Delicato, Polarbröd, Gateau, Pågen, Vivels…..mm.

Jag försöker påverka branschen från mitt lilla bageri på Kungsholmen, göra gott och  hälsosamt bröd till folket. Ändra Svenskarnas sätt att köpa sitt bröd och framför allt vilket bröd de köper.
Men det ser verkligen mörkt ut om det är själva industrin som styr!

Jag har blivit kontaktad av många bagare från hela landet efter mitt inlägg: ”Vill du ha en fransman i ditt bageri” och det ska bli så himla kul att åka överallt och få hjälpa/inspirera andra bagare.
 I samband med detta och planering av kommande besök, pratade jag med en super snäll bagare från småland som har köpt stenugn, jäskorgar, linnedukar mm… för att börja baka riktigt surdegsbröd.
Efter några månader och flera hundra kilo deg och bröd i soporna  hade han börjat läsa brödbloggar och försökt att lära sig där! Det låter helt sjukt, eller?
Jag har otroligt mycket respekt för Martin Johansson, hans blogg och på vilket bra sätt han har påverkat brödbakandet i hela landet men borde inte yrkesbagare ha helt andra alternativ?

Kan det vara så att de som styr bageribranschen i Sverige inte stoppar så mycket energi i att hjälpa handverksbagaren att utvecklas?
Kan det vara att en duktig bloggare påverkar branschen mer än man kan tro?
Vad ska brödindustrin göra när svenska folket kommer på att deras bröd inte är så bra längre?
Har de en plan?
Om inte? Då är det dags!
Om ja? Då är jag idel att höra!