Många undrar vad jag gör av mina dagar nu förtiden. Väldigt svårt att svara. Det jag kan säga är att mina veckor innehåller en massa spännande och att nästa alla dagar är inte sig lika. Allt från en surdegsbrödkurs för hemma bagare i ett litet hantverksbageri någonstans i landet, en föreläsning om framtiden och utveckling av jordbruket på en scen med 150 bonde i rummet, en direkt sändning på Nyhetsmorgon någon söndag, ett gästspel på ett restaurang eller bageri, en utbildning för kockar som vill lära sig att baka riktigt bra bröd i sina restaurangkök, en inspelning av dessertmästarna, ett fotografering för en tidning, ett event då jag lagar mat och/eller bakar, en hel dag framför en dator att skriva texter och recept för min kommande bok, en resa över dagen för att hjälpa någon bageriskola eller krog, ett konferencierjobb på en höstmarknad eller prisutdelning, en boksignering i en bokhandel till en konferens om hållbart utveckling!… Helt sjukt alltså.

Summeringen är att mat tar sig framåt i vårt fina land och att jag känner nu för första gången att det faktiskt finns hopp. Tack ni alla som gör mitt liv meningsfull och spännande, ett samtal och en deg i taget!

img_1533