Så nu har jag kommit igång igen med videor… Jag blir så trött på att livsmedelsindustri lurar oss konsumenterna kontinuerligt och pga det säter igång en videoserie som heter: Gör det själv.

ko.lebakbok 2

När man gör själv kan man smaka det riktiga smaken av det man lagar och har totalt kontroll över kvalitet på råvarorna. Det finns smör och smör, rapsolja och rapsolja och godtrogna som vi är går vi ut med att självklart ett bredbart fett som består av rapsolja och smör är tillverkad med bra smör och bra rapsolja… Det är det företaget marknadsför sig som! Men tyvärr verkligen är helt annat! Det finns en till sak som inte många vet om som heter:Processer. Det är det mekanisk/fysiskt som pågår under tillverkningen av ett livsmedel och som har ett avgörande roll i hur ett produkt smakar och vilka näring den innehåller. Den beskrivs aldrig på innehållsförteckning likaså tillsatserna som inte har något funktion i slutprodukten (men ändå finns i slutprodukten) I den video går jag på lite extra på just Bregott men egentligen tycker jag ganska illa om alla mejeri/margarin företag som gör bredbara fetter…

En klok tjej skrev sist i en kommentar: Livsmedel… Medel för att leva… Det är kanske dags att tänka om hur vi tar fram vår mat!