För ganska precis 1 år sedan skrev jag ett inlägg som har påverkat min bagare liv otroligt mycket! 

Jag fick komma ut från min trygga Petite France och resa genom Sverige för att hjälpa till lite några av mina fina bagarkollegor. Det var en fantastisk resa och jag har kvar bara underbara minne från den. 

Visst är det bra att kunna baka fina surdegsbröd själv men att smitta andra och se gnistan i deras ögon när de ser vad jag ser i surdegsbröd bakning ger mig ett obeskrivligt skön känsla! För mig, att dela med sig av det jag vet är hur viktigt som helst just nu! 
Många känner sig otrygga på grund av allt som som skrivs, visas och undervisas om surdegar och surdegsbröd.

Surdegsbröd med jäst eller utan? Jag får så många mail av förbannade bagare som be (ibland snäll ibland inte!) mig att sluta säga att det ska INTE vara jäst i ett surdegsbröd för att kunna kalla det för surdegsbröd! 
Javisst, kunderna börjar ifrågasätta hur dem bakar och jag tycker att det är så bra. Kunderna vill veta vad stoppas i maten, hur den framställs och äntligen förstår att det man äter påverka hur man mår! 

Du blir vad du äter gäller inte bara för knäckebröd 🙂 

Varför skulle man köpa surdegsbröd som har jäst med hjälp av jäst i bara några timmar när man vet (det är vetenskapligt bevisat idag) att ett surdegsbröd som jäser i över 10-12 timmar smakar mycket bättre men framförallt innehåller mycket mer näring?
Varför skulle man köpa surdegsbröd bakat på Manitoba cream eller något andra industri skit mjöl när man vet att den typen av mjöl är ju nästan steril och inte är bra att baka surdegsbröd med?  
Många frågor jag ÄLSKAR svara på! 
Nu är det dags igen! 
Vackra svenska landskap, underbara passionerade människor, stenugnar och maaaaassor med surdegsbröd! 
Le tour de Suède 2011 börjar NU!