Semla?
Som jag lovade tidigare, har jag gjort en liten film om hur JAG gör mina semlor.

Jag gjorde mitt livs första förra året och kan inte säga att jag är expert! 

Nu har vi bakat semlor i snart 3 veckor på Petite France, i små mängder, precis som jag gillar. Många har sagt att de var goda och lite annorlunda… Kan det vara på grund av bullen som jäser på surdeg eller kanske för att jag späder ut mandel massan med fransk vaniljkräm (crème pâtissière) ??

Jag tror mest på att det är pga all kärlek vi stoppar i varje lilla fina semla vi gör 🙂 

På tal om kärlek, var jag och storhandlade igår och blev lite nyfiken på hur en ”stormataffärs semla” smakar. Det blev lite spännande, jag tänkte på hur det ser ut när jag, en surdegsbagare, har fabrik semlor i sin vagn! Jag blev tvungen att gömma de under allt annat, precis som man gör när man köper kondom! Ha ha ha! 
Men tyvärr, kärlek ingick inte de där semlorna! De smakade en blandning av bekämpningsmedel och tvål…Jag förstår inte att man kan köpa såna där äckliga bakverk alltså, nej, jag förstår inte! 
Ja! Vad som helst skulle jag göra för att ni, mina fina läsare, INTE skulle behöva äta skit! Jag gick upp mitt i natten och gjorde denna film, för er 🙂

En liten film om ”hur man gör goda semlor” 
Recept för vaniljkrämen hittar du här.
Som ni säkert har märkt, är mina korta filmer ingen stor produktion 🙂 Det är jag som filmar, bakar, klipper och gör musiken, oftast själv, men denna gång hjälpte Benji (min brors son) mig. Merci du coup de main ptit mec! 
Lycka till!