Efter en lång diskussion bestämde vi oss för att baka semlor på Petite France… Efter att vi är ett  franskt bageri kan man tycker att vi borde inte baka den typ av bakverk, men, under hela helgen kom in massor med kunder som frågade om vi skulle baka semlor. Och när svaret var nej blev de väldigt ledsna och tyckte att vi borde göra det!
Så here we go …. Vi ska baka semlor, men inte vilka semlor som helst! I bullen, ska det vara mjölk, smör, nymald  kardemumma och den ska så klart jäsa på surdeg! Mellan 15 och 18 timmar i rumstemperatur.
Mandelmassan är smaksatt med äkta vaniljstång från Madagaskar, och grädden ….. är …. bara grädde, vispad sakta, väldigt sakta så att den håller sig fin och fluffig hela dagen. Då behöver man inte använda några tillsatser.
Det finns tyvärr en hel del konstgjorda grädde ute på marknaden, visa värre en andra!
Har du aldrig undrat hur vissa ställen lyckas ha sina semlor exponerade i en torr monter hela långa dagen, utan kyla.