Semlor! 
På tisdag är det fettisdagen! Just nu bakar jag för fullt och det doftar ljuvligt i mitt kök. Mandlarna ligger i blöt och dessa fina dinkel/surdeg/handknådade bullar är i skrivande stund in i ugnen 🙂 
Kolla vad fint de har jäst! 
Jag kommer att ha den stora äran att få baka semlor på Nyhetsmorgon på tisdag. Det kommer att bli så klart en bulle på surdeg, hemmagjord mandelmassa och långsamt vispade grädde… 
Surdeg är för mig en självklarhet när det gäller att jäsa bröd och kommer att förklara varför det är inte så dumt eller att jäsa söta bröd med surdeg istället för vanligt jäst. 
Jag kommer att visa hur man gör mandelmassa själv. Alltså från hela mandel till det färdiga produkten och förklara varför det blir så mycket godare än att köpa färdig massa i affärerna(förutom några små mandelmassa fabriker som gör ett kanon jobb och tillverkar utan konserveringsmedel). 
Nu ringer min timer… Dags att ta ut bullarna ur ugnen! 
Vi ses!