DN På Stan gjorde ett stort semeltest som kom ut i morse. Stora vinnaren blev Lux dessert och choklad på Lilla Essingen. Grattis till er, ni är jätte duktiga och absolut värda utnämningen. Vilken tur för mig att de finns. Det hade varit jobbigt att komma först i ett semeltest! Eller hur, alltså  Petite France, ett franskt bageri som gör semlor!
Samtidigt är jag jätte glad att det känns när man lägger mycket kärlek i ett bakverk! Det var ett blindtest och då talar produkterna för sig själva.
Jag hörde att vetekatten bakar 12 000 st semlor på festisdaggen varje år! Det låter helt galet. Jag tänker inte baka mer en 500 stycken, så det blir först i kvarn som gäller!

När man ändå pratar om semlor, har ni hört radioreklamen för seven elevens semlor!! Helt sjukt. Till och med jag blev sugen att pröva denna fantastiska super kardemummiska semla from heaven! En för 15 och två för 25….När man vet att råvarukostnaden för denna rena drömmen ligger runt 1,50 sek……. är det då äkta vanilj (som de säger) i mandelmassan?