Kollage-pepparkasjury

I dag är det prisutdelning på det årliga pepparkakshustävlingen på arkitekturmuseet kl 15. Ni är alla hjärtligt välkomna och kora vinnarna i alla olika kategorier! I år var det rekord på antal hus som lämnades… 139 bidrag har kommit 🙂 Helt galet kul!

Här är årets juryn:

Dilsa Demirbag Sten är författare och journalist, hon är engagerad i frågor som rör bland annat integration och kvinnors rättigheter vilket passar utmärkt för årets tema ”Rum för alla”. Dilsa skriver bland annat i Expressen och Dagens nyheter och är verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.

Alexandra Laurén är regionchef på Skanska Nya Hem Stockholm. Boendemiljöer och stadsplanering ligger Alexandra varmt om hjärtat. Alexandra är även utbildad konstruktör och är expert på hur man konstruerar en byggnad.

Sébastien Boudet har lång erfarenhet av bakning som bagare och konditor samt jurymedlem i Dessertmästarna i Kanal 5. Om någon kan baka pepparkakshus är det Sébastien!

Gustaf Karlsson är arkitekt på EldingOscarsson som skapar arkitektur lokalt och internationellt. Gustaf kommer ha ett extra öga för pepparkakshusens arkitektur och utformning. Han är dessutom tidigare vinnare i pepparkakstävlingen.

Lotta Kühlhorn är formgivare, författare och illustratör. Lotta skapar härliga mönster och har ett gott öga för estetiken av pepparkakshusen. I hennes nya bok ”Lottas jul” har hon med ett gökur i pepparkaka.

Nomi Demirbag-Sten är juryns barnrepresentant och kommer att titta på bidragens lekfullhet och kreativitet.

Här kommer några av alla bidrag:

Pepparkakshus 2014 6

Pepparkakshus 2014 1 Pepparkakshus 2014 2 Pepparkakshus 2014 3 Pepparkakshus 2014 4 Pepparkakshus 2014 5