Det var inte för så länge sedan att jag skrev om att det faktiskt finns massor med underbara fina kvarnar runt om landet. Jag gjorde en liten karta med de jag känner till eller som har blivit varmt rekommenderade av bagare jag känner. Kartan hittar ni på högersidan av bloggen. Jag har fått så himla mycket sköna feedback från de flesta jag har kartlagt på Brödpassion och vill tacka för både alla fina ord jag fick och så klart alla fantastiska små mjöl påsar jag har fått i min brevlåda 🙂 
Fortsätt gärna tipsar mig om du känner till något kvarn som passar på min karta! 
De senaste veckorna har jag bakat och bakat med så många olika mjöl… Helt fantastiskt! Jag känner mig helt snurrigt i huvudet och min bakglädje är på sin alldeles toppen! Varje ny påse jag river ner är en helt ny värld som öppnar sig framför mig och som bjuder mig på en helt ny panel av dofter och smaker. 
Jag vet redan idag att jag kommer ALDRIG IGEN baka med ”fulmjöl”… Döda mjöl utan själ, utan kärlek och utan näring! This is a statment! 
När man ändå pratar om mjöl och kvarn kan jag berätta om ett fantastiskt upptäckt jag gjorde i veckan: 
Här kan ni vara bland de första som får se Stockholmslän endaste fungerande väderkvarn! 
Sven, en stolt mjölnare framför kvarnen! 
Kvarnen har precis fått en liten ”jouvencebad” med ny sten och nya panel bland annat! 
Där inne är absolut ALLT snickrat… Till och med pennahållaren 🙂 
Stor och stolt! Överbyn väderkvarn. 
Nu på lördag ska den sättas igång om vädret tillåter det… Det behövs alltså 20m/s vind om man vill ha en bra resultat. Är du i närheten och har en trött och hungrig surdeg hemma är det ett absolut måste göra i helgen! Här är länken!
Jag väntar med stor spänning att få mjöl därifrån och baka med det! Så länge får jag nöja mig med mjöl som inte produceras så nära mitt hem… Jag gjorde en liten baguetteserie:
En baguette på Warbro ljust dinkelmjöl med en autolys på 3 timmar och en jäsning på 24 timmar. 
En annan baguette på dinkel och stenmald rågmjöl från Orgakvarn med autolys på 2 timmar och jäsning på 22 timmar. 

Och en sista baguette med stenmald vete och rågmjöl från Ångsta kvarn med en rekord autolys (utan surdegen då) på 11 timmar och en jäsning på 34 timmar. 
Gissa vilken var den godaste… Helt omöjligt att säga! Det skulle vara som att välja vilket av mina fina barn jag älskar mest… Det går alltså inte! 

Bröd är kärlek… Och man leker inte med kärlek! 
Tittut… Här kan ni träffa helgens fina hemmabagare som var på 2 dagarskurs med mig!
Och fina yrkesbagare som kom från Sverige ”nästan” alla hörn för att lära sig lite mer om surdeg. 
Tror ni att Malin gillar Kent? 
Det blev några fullspäckade dagar igen… Nu håller jag på att förbereda söndagens nyhetsmorgonprogram på TV4. Teman blir… Nej, jag gör det klart och berättar i morgon på Brödpassions FBs sidan! Det endaste jag kan säga nu är att det kommer troligtvis störa några stora företag som försörjer sig på äckliga runda söta sötsaker :)) 
Så lång…