La gare! 
Några mil har jag åkt med tåg i veckan! Tidigare hade jag som mest kört bil runt om i landet men det visar sig att tåget är mycket bättre: Säkrare, miljö vänligare, socialare och ja, samtidigt som man åker tåg kan man jobba, blogga, Facebooka eller sova… Det kan man inte när man kör bil! Den enda nackdelen är att jag måste lämna allt min utrustning i Stockholm. Jag tycker om att ha med mig mitt lilla bageri i bagageluckan och det blir en ännu större utmaning att ”gästbaka” på någon annans bageri utan utrustningen jag är van att baka med. 
Pratar om tåg… Hej Göteborg!
Anledningen till att jag åkte till Göteborg var bland annat ett möte på Yrkeshögskolan Göteborg. Där utbildas några av dem framtida bagare och konditorer. Det har hänt så himla mycket de senaste 5 åren och idag, är alla utbildningarna runt om landet inom konditori och bageri, enligt mig, ”out of date”. Nu är det kanske inte riktigt bra ordval men jag vet inte riktigt hur jag skulle kunna förklara läget på ett annat sätt. Enligt mig och dem flesta andra bagare/konditorer jag känner behövs ett stort ryck för att det ska bli bättre och det behövs göras nu! 
Undervisningsböckerna är en skandal och idag är lärarna tvungna att hitta undervisnings material från kommersiella Svenska eller utländska böcker! 
Leverantörerna gör allt dem kan för att introducera deras mixer, pulver och tillsatser in i skolornas förråd och tyvärr har dem lyckas med det, eftersom dessa produkter används flitigt i den praktiska undervisningen.
Inga krav på kompetenser finns för dem som tar emot praktikanter förutom att vara medlem i bageri förbundet och några andra rent administrativa formaliteter. 
Listan är lång och jag tänkte inte tråka ut er med alla punkter vi tog upp under mötet. Nu gäller det att jobba tillsammans med skolor och bransch folket om vi ska ha en chans till  bättre undervisning av mitt underbara yrke, som fortsättningsvis leder till högre kompetens hos ungdomarna som kommer ut på arbetsmarknaden.