Bern’s Salongers fina kristal kronor!

Idag var jag bjuden till Skafferiet, mat och politik på Bern’s. Så här berättar Per på Skafferiets blogg.

”Skafferiet debatterar mat utifrån ett politiskt, ekonomiskt, etiskt och miljömässigt perspektiv. Skafferiet lägger också fokus på trender inom råvaror, krog och den gastronomiska upplevelsen.
– Mat behöver ett seriöst forum för att diskuteras. Intresset för mat är större än någonsin. Fler och fler inser på hur många sätt maten påverkar och berör oss. Hur vi förhåller oss till maten avgör hur vår framtid ser ut, säger Per Styregård, chefredaktör för White Guide och en av initiativtagarna till Skafferiet.”
Deltagarna var idag: 
Fredrik Eriksson, krögare på Långbro värdshus och kreativ ledare på
Restaurangakademin. Sitter i expertrådet för Matlandet Sverige.
Åsa Westlund, EU-parlamentariker för Socialdemokraterna. Blandannat ledamot i parlamentets utskott för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet.

Ann-Helen Meyer von Bremen, frilansjournalist och matskribent. Harunder 20 års tid bevakat lantbruk, livsmedel och mat, miljö.
Åsa Coenraad, riksdagspolitiker för Moderaterna. Ledamot i miljö- och jordbruksutskottet.
Det var väldigt intressant att lyssna på vad politikerna hade att säga om våran mat men det är faktiskt Fredrik Eriksson och Ann-Helen Meyer Von Bremen som hade dem klokaste ord på scenen tycker jag. Både Åsor bekräftade att maten kommer inte att ta mycket plats i deras program inför valet 2014. Och min notering är att det blev inte ett enda ord om bröd… Nästa gång kanske!