skulle jag kanske vara en Tome Bordelaise..
 eller en Saint-Nectaire.
I alla fall, om jag var en ost skulle jag vilja bli tillverkad med kärlek och omsorg, efter ett gammalt recept. Jag skulle vara gjord av underbar råmjölk från en ko eller get som har fått andas frisk luft och ätit gräs hela dagarna i den vackra franska naturen utan att behöva stressa.
Jag skulle vilja bli formad i en gammal träform, typ sådana  som har format flera tusen ostar innan mig och som kommer att forma flera tusen till efter mig.
Sen efter… lugnet. En skulptural, vacker, fuktig och tyst grotta! Där skulle jag mogna i lugn och ro, inte direkt på den kalla granitstenen, men på en bädd av rågstrå som skyddar mig från kylan. 
Tjock marmor yttre med en doft av jord skulle jag få! Som en sköld som skyddar mitt mjuka, lena, aromatiska och krämiga inre mot omvärlden.