bröd

Kolla ordentligt på den där lilla limpan! Den är bakat precis till perfektion… Men då måste jag tilläga: Efter min egen smak! Alla gillar inte välgräddade bröd och jag förstår det. Där jag kommer ifrån (alltså nu menar jag Frankrike :)) ske inget bröd köp på ett bageri utan att butiksbiträdare fråga om man vill ha den, lite eller mycket gräddad… ”Bien cuit” eller ”pas trop cuit”. Medans man pratar gärna om vädret här i Sverige pratar man helst om hur välgräddade man gillar sitt bröd och om man behöver klaga över någon eller något, väljer man då gärna, att klaga över bagaren som aldrig kan baka sina baguetter som det ska!

Anledningen att jag ta fram det idag är att jag publicerade just den bilden på den där fantastiskt limpa på Instagram/FB på måndag och många reagerade som om vi var i Frankrike! Skillnad nu är att den där brödet skulle inte säljas i en butik… Den bakade jag för mitt eget bruk/skull… Efter min egen smak! Några delar av skorpan blev lätt brända och fastnade mellan tänderna när man tuggade: Ungefär som när man ta en seg smörkola i munnen… Lätt sötma och någon bitterhet, djupa karamelltoner, tuggmotstånd och aromer som blommar ut sakta medan man tuggar! Det är bästa jag vet om jag få säga 🙂

Hur tycker ni att skorpan ska vara?