Vad jag längtar efter att få åka tillbaka till Läckö Slott utanför Lidköping! För er som har aldrig varit där är det ETT MÅSTE ÅKA TILL! Det är inte bara slottet som är så himla häftigt men också trädgården som sköts av den fantastisk inspirerande Simon Irvine. Han är mannen som fick mig att älska doften av en perfekt balanserad kompost och till och med äta den 🙂

Simon läckö

Trädgården är placerat precis mellan det gigantiska, pampiga och ”solreflexande” Läcköslott och det djupa iskalla Vänern… Perfekt förutsättning för en tomat, en zuccini eller en sallad att gro 🙂 Utanför Läckö Slott finns en av dem 31 st Naturum som finns i Sverige, som till och med, husera ett jätte fint hotell och sist men inte minst en av de mest ambitiösa restaurang jag har besökt: Hvita Hjorten.

hvita hjorten läckö

Den där gösen kommer jag aldrig att glömma!

Restaurangen drivs av passionerade Katrin Ljungblom och Stefan Söderholm och allt, och nu menar jag, ALLT som äts på restaurangen kommer från trakten! Frukt, bär, örter, grönsaker fixar Simon på Slottets trädgård, fisken fiskas i Vänern och köttet skjuts i skogen runt om slottet etc… 🙂 Det är inte så många restauranger som drivs på det sättet i Sverige (Lilla Bjers på Gotland är en av dem) och jag tycker att det är så himla modig och engagerad att planera en matsedel utifrån det som finns tillgängligt just nu! Tänk på hur mycket vilja och kunskap som finns i dessa människor! Så stryk 2-3 ”så där” restaurang besök per år och spara pengarna till EN sådan upplevelse. När man äter på en sådan krog vet man precis vart pengarna ska till! Den går till att försörja människor på landsbygden som behandlar jorden och naturen med respekt och djupt ödmjukhet.

Nu är det klart att jag ska vara där den 31 augusti och 1 september och hålla en surdegsbrödkurs för hemmabagare. Så himla kul! Läckö ligger strax utanför Lidköping och om du vill passa på och lära dig att baka riktigt gott bröd och, varför inte, besöka ett helt magiskt pärla är du välkommen att boka din plats här! Vill du bor på plats kan du boka rum här!