Vadå farlig med mjölk?!

Snart kommer det att bli helt förbjudet att köpa opastöriserad mjölk direkt från en mjölkbonde i Sverige! Livsmedelsverket fick genom ett förslag som kommer snart att bli ett lagstiftning och det, helt utan någon form av konsultation av mjölkbonderna eller det svenska folket. Det känns helt otroligt att en sådan beslut kan tas bara så här!  I resten av europa (för att inte säga världen) är det tillåtet att köpa/sälja opastöriserad mjölk och det fungerar så bra så att jag förstår inte varför man skulle ta en sådan beslut. Det är så himla radikalt och känns, för alla som försörjer sig på mjölk, som ett sista slag för att få de att helt enkelt ge upp och sluta producera mjölk. Det försvinner 1 mjölkbonde om dag i Sverige bara så ni vet och snart om myndigheterna fortsätter så här och strypa de kommer det bara finnas processade, homogeniserade, näringsfatiga mjölk ute i butikerna!
Det finns klara tecken att mejeri industrin ligger bakom detta lagstiftning. En mjölk bonde i Jämtland hade börjat sälja obehandlat mjölk till privatpersoner och det gick så bra för honom att andra hade börjat tänka tanken att installera mjölkautomater på vanliga livsmedelsbutiker där mjölk bonderna skulle kunna bara komma in varje dag med dagens färskt mjölk och fyller på. Helt fantastiskt! Lagen tillåter idag att sälja direkt till konsumenten för hushållsbehov bara och eftersom det var ganska marginellt lite då ingen riktigt satt märke på det… Till den där mjölk automaten kom på plats och skaffade en våg av fantastiska idéer i mjölkbranschen som är faktiskt i kris! Nya kanaler för producenterna och ett bättre kvalité för en livsmedel som människan har konsumeras de senaste 10000 år Opastöriserade!
Fallet är under rättegång och tydligen försöker myndigheterna att snabba på beslutet om lagstiftningen så att den är klart innan mjölk bonden involverat har fått sitt dom om han är skyldig eller inte! Ni förstår väl om att han var oskyldig (vilket är stort sannolikt) då skulle detta betyda att alla mjölkbonde skulle kunna börja installera mjölkautomater överallt i hela landet!
Vad ska vi göra åt det?