Värme…
Idag är jag på Rosendalsträdgård ute på Djugården och bakar lite bröd i bageriets fantastiska vedeldade ugn. Tjejerna i bageriet har organiserad det de kallar för en ”brödsalong” i helgen och det händer massor med spännande i alla olika växthus runt omkring bageriet. Här är programmet! 
Kom förbi idag söndag! Det är så otroligt vackert här ute och vädret lovar vara underbart idag 🙂 
Som ni ser på bilden, min degtråg hade spenderat natten i min bil och var iskallt när jag skulle sätta igång min deg igår och jag löste problemet med gott och fint värme från ugnen… 
In med tungan Linnéa 🙂 
En av de mest vanliga fråga jag får från folk är: Vilket är bästa bageriet i Stockholm? Mitt svar har alltid varit Rosendals bageri! Vilka tjejer som jobbar där! Vilket fantastiskt miljö! Jag fullständigt älskar helheten som ro på Rosendalsträdgård. 
På bilden kan ni träffa en av bagarna som jobbar där: Linnéa i full aktion med att ta ut ekologiska surdegsbröd från deras vedeldade stenugn. 
Och här kan ni träffa underbara Helena. 
Vedugnen måste laddas med ved varje eftermiddag tid morgondagens bak och jag lyckades fånga en liten ”titt ut blick” av Linnéa från andra sidan ugnen 🙂 
Och elden är på! 
Och en liten traditionell ”gruppbild” framför ugnen… 
De där tjejerna har svårt att sitta stilla och jag vart tvungen att hålla i Helena och Linnéa hårt för att de skulle vara med på bild 🙂 
Vad gör jag där? Bakar… Hur blev brödet jag gjorde? Sådär bra… Första mötet mellan en vedugn och en surdegsbagare brukar vara smärtsamt och otacksamt… Kärleken och passionen räcker inte till alltid och jag vet att jag kommer att komma tillbaka till Rosendal för en ny möte.