Så här såg det ut utanför TV4s godsmotagning på söndag morgon kl 06!
På söndag var jag med på Nyhetsmorgon och bakade några desserter. Det är alltid lika kul att baka i en TVstudio i direktsändning med det roligaste av allt är faktiskt att våldta TV4s frukostbord och ersätta alla hemska bröd och bullar med mina surdegsbröd, vaniljbullar och nybakade croissanter! Krämen på toppen var att ersätta ”lättan” mot riktig gårdssmör! Alla blev så himla glada och tacksamma! GE GOTT BRÖD TILL FOLKET FÖR HELVETE!!!
Jag tänker på alla som jobbar runt om programmet och jobbar med teknik, ljud, ljus, sminka, säkehet etc…  Och det var inte jobbigt nog att behöva gå upp och åka till jobbet kl 04 en midsommar helg och sen få dåligt bröd och äckliga bullar till frukost!!
Hur som helst var jag där för att baka runt teman ”jordgubb” och det blev det! Jag är inte så nöjd med min prestation och jag är inte riktigt säkert att jag lyckades med mitt budskap inom de små minuterna man får hit och dit… Vi hade inte förbered något och jag är inte särskilt bra på ”spontana interviewer”. Så är det, jag kommer att tänka på det till nästa gång. Däremot mina desserter och ostar levererade fet! Allt blev så himla gott och det bästa show var inte i direkt sändning men precis när programmet var klart… Alla hoppade på alla ostar och desserter och man hörde från andra sidan av tv huset Mmmmm och HAAAAA och Ouuuuuaaaa 🙂  Kul men ingen bild medföljer 🙂
Jag gjorde en ganska lös choklad ganache för att doppa jordgubbarna istället för det vanliga smällt choklad. Det är super enkelt och så gott!
Några tarteletter med pistache, vanilj, super fina svenska jordgubbar och toppade det med en sockerlag med bland annat svart peppar.
Och en sylt på gröna jordgubbar,
Solmogna tomater och färsk dill.
Tomaterna jag gjorde sylten med heter på franska ”coeur de boeuf” Som betyder ox-hjärtat… Tänk om man kunde hitta sådana skönhet på en vanlig mataffär alltså! Tomater som smakar TOMAT…Tack för att ni finns för mig grönsakshallen Sorunda och att ni ta in sådana underbara bort lämnade och glömda frukter och grönsaker till Stockholm.
Vilken bricka!
Jag bjöd på en liten resa genom Sverige med dessa fantastiska ostar! Första är en ost från Skabram gårdsmejeri i Jokkmokk sen var det en blåmögel fårost som heter ”Vera” från Oviken i Jämtland, en till blåmögel ost från Hillsands getgård i Strömsund och en vit mögelost från Orsa i Dalarna. På bilden saknas en spiteost från Hagelstads mejeri på Öland och en getrulle från Halltorps mejeri i Trollhättan som var också med i programmet men blev uppäten av tjejerna från Timotej…
Mitt surdegsvalnötsbröd, min tomat/dill/gröna jordgubbars sylt och VERA var bland det godaste jag har någonsin stoppat i min mun…
Här kommer recept till sylten:
Confiture på gröna jordgubbar, solmogna tomater och färsk dill. 
420g gröna jordgubbar 
420g solmogna tomater 
500g ekologiskt råsocker 
20g färskdill, grovhackade 
Juicen av en citron
1. Skala jorgubarna och skär de i bitar. 
2. Skär tomaterna i grova bitar. 
3. Hacka dillen och stoppa allt i en kastrull. 
4. Täck alla ingredienser med sockret och låt det dra under 8-10 timmar under plast. 
5. Koka på låg värme tills sylten når en t° av 104 °C 
6. Häll i sylten i rena glassburkar, stäng locket ordentligt och ställ burken upp o ner tills sylten har blivit kallt. 
Felix var med också och vilken skön och roligt kille! Han är precis som i Solsidan 🙂