Jag berättade på måndag att jag hade testat ett nytt mjöl från en liten mjölförening som heter Skräbeåns Mölleförening i Skåne. Brödet blev sanslös bra och smaken… HAAAAA SMAKEN var helt utomjordligt! För att bedöma smaken på ett mjöl knåda jag degen så lite så möjligt för att inte oxidera bort smakerna, det förklara lite därför brödet blev lite platt 🙂 Ingen fara, i det fallet var jag ute efter smak och det fick jag en hel last! Tack du fina tjejen som kom till mig med en mjölpåse på Grythyttan och hälsa den som odlade vetet och gjorde detta mjöl att han (eller de) kan sin grej och har allt min respekt!  

Jag hade fått en burk persika/reine-claude/questch sylt av min mamma sist jag var där nere och jag måste säga att detta macka var bland den bästa ”smör, ost o sylt” upplevelse jag har någonsin haft! Smöret kommer från Vallmobackens ”smöreri” i Alingsås
Osten kommer från Ovikens ost och heter Himmelsraften… Bara namnet 🙂
En macka med goda grejer från Sveriges (nästan) alla hörn (och lite frankrike med sylten)! Det blir repris i morgon bitti!