Stenugnen kl 04 på morgonen med 120 limpor i …Vackert  va? 

Jag älskar de första timmarna på morgonen, de är tidlösa, magiska. Alla sover djupt, hemma hos sig och väntar tills väckarklockan ska börjar ringa.
I bageriet är det full fart, det är mycket som ska vara klart innan vi öppnar och det är fullt fokus på ugnen.
Många undrar säkert varför jag älskar min ugn så mycket! Svaret är enkelt, ugnen förverkligar mina drömmar! Den gör deg till bröd, socker till caramel,  anklår till confit, mördegsplator till tarteletter…
Varje morgon, när jag kommer till Petite France, står den där, varm och stabil, hungrig och undergiven i väntan på sitt dagliga arbete.
Jag älskar det momentet när allt ska köras igång.
Idag, tack vare sommartiden kom de flesta till jobbet en timme försenade, jag var helt ensam i nästan 4 timmar! Jag fick springa som en galning mellan konditoriet, bageriet och köket… Och när var allt klart kändes det så himla skönt att vara där, i min ensamhet!
Eller inte så ensamt… Min ugn vad där med!