Och en liten film till er alla! 

Nu närmar sig Earth Hour och jag hoppas på att ni alla har sett alla super fina affischer som marknadsför evenemanget lite överallt. Det är nu på lördag kl 19.30.
Jag hoppas att ni kommer att gilla filmen jag gjorde men också musik valet. Det är ett styck från Puccinis fantastiska opera Tosca som heter ”E lucevan le stelle” som betyder ”Sjärnorna lyste” typ. Luciano Pavarotti är lysande i den rollen som Mario Cavaradossi, målare som älskar  Floria Tosca och är redo för hans avrättning…
Kan inte låta bli att skriva texten, som jag tycker passar så himla bra med teman:

E lucevan le stelle …
ed olezzava la terra
stridea l’uscio dell’orto …
e un passo sfiorava la rena …
Entrava ella fragrante,
mi cadea fra le braccia.

O! dolci baci, o languide carezze,
mentr’io fremente le belle forme disciogliea dai veli!
Svanì per sempre il sogno mio d’amore.
L’ora è fuggita, e muoio disperato!
E muoio disperato!
E non ho amato mai tanto la vita,
tanto la vita!

Det finns inte så mycket att tilläga 🙂 E non ho amato mai tanto la vita… Det stämmer så bra för mig!
Tillbaka till min Earth Hour paj. Ni som vill baka den är det bara att klicka på den länk så ni får recepten och lite extra beskrivningar och tips med.

Och jag passar på med att säga igen att jag gjorde ett utmaning i samband med Earth Hour och om 1000 personer ta mitt utmaning då bygger jag (och några till) ett bageri mitt på Sergels Torg, bakar surdegsbröd och dela ut den gratis till alla som kommer förbi. Det skulle vara en dag under majmånad för att just nu är det alldeles för kallt för att baka utomhus 🙂
Just nu är vi lååångt ifrån 1000 och tyvärr, eftersom jag är som jag är kommer inte att baka på Sergels Torg om vi inte kommer upp till 1000! Jag vill det så mycket men samtidigt vill inte komma in i det där: Jag gör det ändå för att bla bla bla…. Ett löfte är ett löfte och om ni vill att jag ska utföra min del av utmaningen måste ni alla där ute också göra ett insats och för er är det bara 30 sekunder och några klick! Så kom igen nu och följ länken till ”surdegsbröd för alla under en hel dag” och gör mig glad!

Och kom ihåg på lördag att släcka lamporna hemma kl 20.30!

Och just det… Nu har jag spikat flera kurser utanför Stockholm under våren och det finns några platser kvar. Här är alla datum:

Jeremias bageri i Örebro (http://jeremiabageriet.se). Onsdagen 3:e april 2013 från kl 13 till kl 19 och Torsdagen den 4:e april 2013 från kl 13 till kl 19.
Järvsö Gårdsbageri (http://www.jarvsogardsbageri.se). Lördagen den 20:e april 2013 från kl 13 till kl 19 och Söndagen den 21:e april 2013 från kl 10 till kl 15. 
Du kan anmäla dig här. Boende kan ordnas. 
Gotland, Elfridagymnasiet i Visby. Lördagen den 2:e maj 2013 från kl 13 till kl 19 och Söndagen den 3:e maj 2013 från kl 10 till kl 15. 
Umeå, restaurangs högskolan (http://www.umu.se). Lördagen den 18:e maj 2013 från kl 10 till kl 16 och Söndagen den 19:e maj 2013 från kl 10 till kl 15. 
Jönköping, konditori Rosetten. Lördagen den 15:e juni 2013 från kl 12 till kl 19 och Söndagen den 16:e juni 2013 från kl 10 till kl 15.