Det jag har lärt mig i veckan: Man kan samla och stappla eller
strö och sprida! 
Så lång uppehåll på mitt skrivande hade jag aldrig haft sen jag började bloggen i 2009. Jag är hemsk ledsen och förstår att det är jobbigt för er alla att komma till en och samma inlägg under en längre period! 
Ni som följer mig på Instagram, Twitter eller FB vet att jag var i Frankrike några dagar. Jag åkte med lillebror Damien till Rochefort. Det var tyvärr ingen super kul resa eftersom det var för att spendera lite tid med min sjuk pappa. Han har haft det riktigt jobbigt de senaste månaderna och behövde gå genom en riktigt jobbigt operation som hade 50% chans att göra honom förlamad från naken till tån… Fan vad jobbigt det var men, trots all odds blev det en lyckligt slut! Han som hade redan besegrat en allvarlig cancer i halsen kan nu lägga till ett nytt trofé på sin tavla! Bra jobbat farsan, vi är glada att ha dig hel några år till! 
Ni förstår nu att det var svårt för mig att ta min dator och blogga om hur fantastiskt vackert Rochefort är! Jag lär mig nya saker varje dag, blir lite klokare sakta men säkert och håller tyst när jag har egentligen ingenting att säga… 
Nära Rochefort ligger staden Marenne-Oléron… Där finns fantastiska ostron. Känner ni igen ”Vin Aigre” flaskan i bakgrunden? 
Dessa båtar är speciell gjorda för att arbeta med ostron. På den delen av Atlanten är tidvatten otrolig kraftig och snabb. Båtarna är helt platta under och kan fungera med typ 50 cm vatten, strömmar och starka vindar! 
Jag gillar den bilden! Enkaren är starkt med symboler… Ibland känner jag att jag saknar en sådan! 
En ostronpark på l’ile d’Oléron. 
Och en båt som inte kom tillbaka till hamnen innan havet gick ner… Ingen fara, det är bara att vänta 6 timmar och vattnet kommer tillbaka! 
Här är en musselodling… Så vackert det med. 
Vi gick till en liten ö som heter l’Ile Madame. För att gå ditt måste man vänta tills havet har gått ner helt och då ”frias” en väg man kan gå på till själva ön. Det tog oss en timme och det var ett helt fantastiskt upplevelse. Man var så nära naturen och dess krafter. Vinden bär putesmå havsvatten droppar (på franska heter ”embruns”) som gör att hela ansikte blir salt och att det blir helt plötsligt gott att andas! 
På ön fanns får. Bland det godaste lammkött man kan hitta på jorden: Agneau de pré-salé! 
Hur kan man inte blir supergott när man äter bara sådan mat från morgon till kväll och året om! 
En liten ”close up”…
Och en sista bild från Rochefort: En ”carrelet”… En fiske metod med en nät som är montera på en fyrkantigt ram. Man ta ner den och sen tar upp och fånga små fiskar! 
I morgon är det söndag. Dags för Nyhetsmorgon! Vi kanske ses där… Start kl 08!