350g 52 cm och 5 snitt…
Som ni kanske redan vet finns det många regler i baguettebakningen… Längden, vikten och utseendet är reglementerat i Frankrike och det gäller att baka på ”rätt sätt”… Annars, vadå?? Kan man inte kalla den avlånga brödet till baguette, eller? 
Jag skiter fullständigt i alla dessa regler och för mig är en halv-baguette den perfekta frukost mackan. Oavsett hur poröst är inkråmen rinner inte sylten genom tack till skorpan på under och över sidan av baguetten. Helt underbart för mig som har så mycket sylt och smör på mackan! 
Det viktigaste när man bakar baguetter är självförtroendet! Ingen plåt, ingen stöd, ingen fusk 🙂 Att baka baguetter på en baguetteplåt är som att, redan från början acceptera att man kommer att misslyckas… Plåten dödar all möjlighet att utveckla, lära sig och blir bättre helt enkelt. Att baka utan genvägar och fusk gör varje bakning till ett nytt erfarenhet och spetsar upp (hemma eller yrkes)bagarens kompetenser. Så släng plåten, den starka mjölet och de där 15 minuter av stryk i en degblandare och bakar kick-ass baguetter med ett unikt utseende, smak och själ!  
Marmorering…
Här får ni ett litet ledtråd till morgondagens Nyhetsmorgon teman. Jag är som himla peppad och det kommer att bli så kul! 
En roligt grej är att i morgon, för första gången, kommer jag att få prata ”i kameran” under ett speciellt 2 minuters inlägg! Jag kommer prata om salt och berätta allt jag vet om det. Det kanske låter konstig men jag blir lite pirrig i magen av tanken eftersom jag har aldrig gjort det förut! Som tur det är det Jessica Almenäs som är programledare i morgon och hon kommer att vara redå att hoppa in och rädda mig om det skiter sig 🙂 
Detta farliga inlägg är planerat till kl 09.43… Hela kallaset börjar kl 08 fram till kl 11.30. 
Trevligt helg till er alla!