Ja, det blev inte så mycket tid över i veckan för att blogga… Dåligt eller bra tecken? Det är bra att ha fullt upp men det är ju jobbigt när man inte inner med det man ska eller!
Jag har varit i olika bageri och gjorde ”konsult”. Det ordet låter jätte fullt men hur som helst det verka vara så man säger.
Ni vet vad jag tycker om tillsatserna, överdoseringen av jäst och industrimjölet och varje gång jag kommer till ett nytt stället är det det första jag kollar: Vad dem använder för råvaror och hur ser recepten ut. Det går tyvärr inte att lita på de fina skyltar som står stolt vid entrén och de små tavlorna vid kassan som säger: Vi bakar med råvaror av högsta kvalitén! För dem flesta är det rent bullshit och jag blir lika förbannat varje gång över hur man, helt öppet ljuger till sina kunder och till sig själva! Det gör ont att se hur vissa spenderar miljoner i att inreda en lokal med designade möbler och sen baka sina surdegsbröd med massor med jäst och industrimjöl! Och det värsta är faktiskt att det fungerar! Javisst det gör det, men hur länge till? Hur långt ska man gå för att detta ska förändras? Ska jag börja jobba på en lista över bagerierna som har rent mjöl i påsen?

Här kan ni titta på en liten film från Brukets godaste i Fengerfors. Jag älskar deras degblandare. Stenmald mjöl, havsalt och vatten… Man behöver inget mer än det för att baka världens godaste bröd!