Så kan det ser ut under brödet! 
Idag hade jag bland annat del 1 av årets alldeles sista surdegsbrödkurs för hemmabagare. Före veckan gjorde jag en föreläsning på Grythyttan och en av eleverna som var med hade en mjöl påse till mig som hon ville att jag skulle pröva baka på. Jag fick en liten påse med mjöl och tjejen fick en kram… På franska kallar man det för ”échange de bon procédé” alltså byteshandel, på Svenska heter det skattefusk ha ha 🙂 Skit samma, jag lovade att jag skulle testa mjölet och återkomma med feed back! 
Så här ser den ut! 
Jag passade på under kursen att sätta ihop en deg med detta mjöl. Härligt deg blev det! Efter Autolysen var den helt fantastiskt… Elastiskt och len.
Några timmar liggtid för degen och sen bäddade två fina limpor i rottingkorgar. Kolla färgen på degen! Den är nästan gult… Lovande! 
Snart kommer jag att sova gott och drömma om dessa två underverk! 
I morgon efter kursen ska jag äta middag hos Monsieur Eksteds på humlegårdsgatan 17. Det kommer blir så spännande att smaka på Niklas surdegsvåffla med hjortron i brynt smörkola & glasskräm smaksätt med apelsin & enbär. Mums!