Nu har det gått lite mer än ett år sen jag sålde mitt bageri Petite France och  många undrar vad jag har gjort under den tiden… Det är en väldigt svårt att ge ett vettigt svar till den frågan eftersom jag har gjort så himla mycket olika saker! 


Jag har bloggat, Facebookat, Twittrat, gjort TV program, radio program, köpte hus, gjorde kurser för hemmabagare, yrkesbagare, skolor, bakat surdegsbröd nästan varje dag, rest massor runt om Sverige och inspirerat andra bagare, publicerade recept i flera tidningar, tagit hand om mina barn och bakat med dem, skördat vete, råg och spelt, malt det till mjöl, knådat det till deg, bakat det till bröd, sålt hus, flyttat, grejat och geggat på alla möjliga sätt och alla möjliga ställningaravslöjade några välbevarade industriella hemligheter, suttit på möte i timmar med gubbar o gummor, filmat, fotat, klippt film, knådat lite till, bråkat och rört om grytor med bajs i, krossade ner några tabufrågor i min bransch, fick masssor med beröm och en del skit också… 


Så mycket bra saker har hänt på så kort tid i bageri/konditori branschen och det gör mig så glad! Jag hade en dröm när jag omfamnade bagare yrket och det var att återuppleva känslan för råvaror och kvalité, vikten av tiden i all bakning och framförallt yrkesstoltheten!

Det året har varit otroligt inspirerande! Så många fantastiska människor har jag träffat! Så många fina unga bagare och konditorer som verkligen brinner för yrket och är, liksom jag, så trötta på allt fusk, mixer och halvfabrikat! 


Förra veckan var jag på Gotland med familjen och tog en riktigt bra fundering över vad jag vill göra med mitt liv. Vad gör jag? Vem är jag? Vad vill jag? 


Jag är en surdegsbagare! Jag behöver baka det bästa bröd som går att baka för att vara lycklig. Jag behöver passionerade människor runt omkring mig som också brinner för gott och nyttigt bröd. Jag behöver en stenugn som vänta på mig varje morgon, varmt och omgiven. Jag behöver en bakbord där jag kan forma med bara händer sköna och elastiska degar till limpor. Jag behöver doften av nötter, smält smör och bränt socker där jag befinner mig. Jag behöver trötta ben och mjöligt hår på kvällarna. Jag behöver skrattande kunder utanför min butik, Jag behöver brödsmulor i viken jag gjorde på mina byxor. 
Jag tror att det är dags för mig att sätta igång en ny bageri i Stockholm helt enkelt. Nu ska jag börja leta efter en liten lokal för att baka DET BÄSTA BRÖDET JAG HAR NÅGONSIN BAKAT! Fan! Vad lycklig jag blir bara av tanken 🙂