Och en vinägerkruka måste flyttas! 
Idag har jag flyttat! 
Hej då Stora Essingen… Där har jag bott de senaste 10 åren och det känns lite sorgligt att lämna ön. Fast jag är absolut inte ledsen, tvärtom 🙂 Så fantastiskt roligt att flytta efter så många år på ett och samma stället. För mig nu är det Sollentuna som gäller… Hippie! (bor typ några tusen meter från Stockholmsläns endaste fullt fungerande väderkvarn!) 
Hela flyttet är i stort sätt klart… Det enda som finns kvar i lägenheten är min 18 liters rödvinsvinägerkruka!! 
När jag flyttade hemifrån (jag var 16 år då) fick jag en ”mamma vinäger” av min mamma, det är ett slags tradition i min familj. Man stoppar ”mamman” i en lerkruka och matar den med gott röd vin. Varje vecka kan man skörda fantastiskt rödvinvinäger och då slippa köpa ”fabriks vinäger” i affärerna. I min familj gillar vi ursprung och det är självklart att min vinäger som jag kärleksfullt matade med goda Bourgogne och Saint- Emilion smakar helt fantastiskt! 
Det är ungefär som en surdeg men lite mindre komplicerad 🙂 Med vinägern behöver man inte vara så närvarande , även om det blir så klart bättre om man matar den regelbundet. 
Fullmånen ska det vara för flyttet av en vinägerkruka då innebär att jag måste vänta tills på måndag för att göra det 🙂 
På fredag ska jag till Grythyttan. Min bok ”den franske bagaren” har tydligen blivit nominerade i flera kategorier, bland annat för årets bästa brödbok och bästa form av Måltidsakademin. Det finns också rykte som säger att den även är nominerad som Årets bästa bok ”alla kategorier” :):):) Inte dåligt för en första bok tycker jag! Jag känner mig så stolt och otroligt privilegierade att ha fått den chansen från Bonnier Fakta att få skriva en bok och framförallt få skriva den precis som jag ville (och Justine, Hanna och Calle givetvis) . Igen TACK! 
Ni som följer mig på FB, Twitter eller Instagram vet redan att jag var på besök i Oskarshamn och bakade kanon fina surdegsbröd på Nilssons Konditoriet. P4 var där och det blev en roligt program 🙂 
Här kan du höra hur jag reagera när journalisten ta fram en påsebröd från Pågen och fråga vad jag tycker om den! 
Mer om min besök i nästa inlägg… Har inte hunnit framkalla bilderna ännu.