Ingen överraskning här när jag säger att min bok ”Den Franske Bagare” har blivit en succé och att jag känner mig lite stolt över hur det gick till! Boken vann massor med priser i Sverige som till exempel årets bästa brödbok, bästa formen och bild eller utomlands med den prestigefulla Gourmand Award, VM för kokböcker! Det viktigaste för mig var inte att vinna priser och om jag ska vara ärligt kan jag verkligen säga att det aldrig varit i min fokus under dessa år arbete för att ta fram den. Boken har ett budskap, är ett kärleksförklaring till mitt yrke med all ödmjukhet och respekt för vad egentligen kärlek är för oss människor: Det finaste vi har i oss! Lek inte med kärleken säger jag, ska man använda ordet ska man menar det på riktigt, annars gör det ont! 
Jag kommer inte riktigt ihåg om jag redan berättade men tydligen har en amerikanskt förlag i New York blivit kär i den och tog på sig att publicera/lansera den på engelska och världen runt! 
Nu är boken nästan klart översätt på engelska och jag håller på just nu med den alldeles sista korrekturläsningen… Skit läskigt HHAAAAAA! Vilket jobb det har varit att översätta det hela! Vi gjorde alltså ingen ”google translate” översättning direkt och gjorde vårt bästa för att behålla kärleken som genomspeglas i alla recept, ord efter ord och mening efter mening. Som ni ser ovan har även min illustratör Olaf Hajek gjort om lite 🙂 Jag är inte säkert att jag får säga det men jag skrev även ett extra uppslag i den engelska versionen om kretsloppet och GMO (GenModifieradeOrganismer).
Så i hösten: New York, here i come! Eller jag borde säga: Here i come… Back 🙂 
GLAD PÅSK TILL ER ALLA!